HomeStiri Mondene „Muşchiul sufletului”: tu ştii cum să îl antrenezi?

„Muşchiul sufletului”: tu ştii cum să îl antrenezi?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 863 views
Muşchiul-sufletului-tu-ştii-cum-să-îl-antrenezi in Stiri Mondene

Corpul tău este alcătuit din oase, ligamente, muşchi, articulaţii şi multe alte părţi mici şi mobile, care îl ajută să funcţioneze. Dar mai există o parte care poate fi mai importantă decât oricare alt muşchi: muşchiul psoas mare.

Muşchiul sufletului tu ştii cum să îl antrenezi

Uneori, acesta este numit şi „muşchiul sufletului”, deoarece este crucial în stabilizarea corpului şi influenţează totul, de la mobilitate, la echilibru şi flexibilitate.

Muşchiul psoas este un muşchi atât de mare, încât atunci când este complet întins şi relaxat, tensiunea eliberată din acest muşchi îţi poate îmbunătăţi conexiunea / legătura pe care o ai la momentul prezent.

Unele cercetări au arătat că muşchiul psoas este crucial pentru bunăstarea noastră psihologică şi pentru sănătatea fizică. Muşchiul acesta se întinde de la picioare până la nivelul coloanei vertebrale. El este de fapt singurul muşchi care leagă picioarele de coloana vertebrală. El începe de la vertebra T12 şi urmează traseul în jos, pe 5 vertebre lombare înainte de a întâlni piciorul la coapsă.

Muşchiul psoas are tendinţa de a deveni tensionat şi încordat din cauza stilului nostru de viaţă din ce în ce mai sedentar şi uneori din cauza faptului că suntem persoane foarte active, dar nu facem suficiente exerciţii de stretching (de întindere). Eliberarea tensiunii din muşchiul psoas mare poate atenua frica ta şi anxietatea.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed