Home Stiri Neurochirurgul Vlad Ciurea spune ce trebuie să facem pentru a avea un creier odihnit

Neurochirurgul Vlad Ciurea spune ce trebuie să facem pentru a avea un creier odihnit

autor Mirela
Data publicării: Data actualizării: 1k views 2 minute timp de citit

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre importanța pe care trebuie să o oferim creierului nostru. Pentru ca acesta să funcționeze la capacitate maximă și a beneficia de nivelul de odihnă de care are nevoie, trebuie să urmăm câțiva pași.

„Creierul are o nevoie importantă și de odihnă și, atenție, nu este atât de ușor de controlat! Da, creierul nostru nu doarme niciodată, dar trebuie să găsim anumiți stimuli care să-l ajute să se relaxeze, altfel, nu va avea timp să proceseze toate informațiile pe care le primește în perioada în care suntem activi.

Dacă sunteți fumător, resetați-vă creierul – fumați un trabuc adevărat o dată pe săptămână. Sunt împotriva unui pachet întreg de țigări pe zi”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, conform informatiaonline.ro.

În urmă cu ceva timp, neurochirurgul a declarat că cea mai bună modalitate prin care ne putem feri de coronavirus este să gândim pozitiv.

„Stresul este egal cu tensiunea. La fel se întâmplă și intelectual. Organismul uman este programat să facă cinci lucruri pe zi. Dacă mai adaugi încă cinci, cre­ierul nu le va face bine nici pe primele. Nu pu­tem mai mult. Dar nu toți oamenii au așa o mare capacitate de sinteză. Sigur, există și persoane antrenate, sunt inte­lectuali, spioni, scriitori, yoghini, acestea sunt excepțiile. Omul obișnuit trebuie să se păzească ca să nu intre în stres.

Trebuie să ne facă plăcere ceea ce facem, să ve­dem în alimentație, în masă, un regal, un cadou, un prilej de în­tâl­­nire, de conversație plăcută, de savurare a pre­pa­ratelor. E important să ne creăm un anumit fel de ambient, să privim, să gustăm, să savurăm cu bu­­curie bucatele. Nu trebuie să mâncăm în picioa­re, în fugă, cu cafeaua băută pe jumătate, cu ochii ațintiți în ecranul televizorului, cu mintea aiurea sau așezați la volan. Nu. E nevoie să stai liniștit”, a spus acesta, conform cancan.ro…

Sursa

Sursa

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies