Nouă descoperire! Iată planta care ucide celulele canceroase în 16 ore

Share

Cercetătorii caută mereu să găsească un leac care să poată lupta împotriva cancerului și iată că au reușit. Această plantă-minune se găsește chiar în România și care, potrivit studiului care a fost publicat în „Life Science”, are capacitatea de a distruge până la 98% dintre celulele responsabile de dezvoltarea cancerului, și asta în doar 16 ore.

Planta despre care este vorba se numește peliniță (Artemisia annua) sau pelin dulce, după cum mai este cunoscută, reușind să distrugă aproape în totalitate celulele canceroase dacă este combinată cu fierul, neexistând efecte adverse.

Substanța activă din această plantă, artemisinina, se pare că a fost utilizată în trecut ca un tratament împotriva malariei.

Fierul reușește să fie acumulat de celulele canceroase prin intermediul receptorilor de transferină care le ajută pe acestea în procesul de separare celulară. Chiar și celulele normale au astfel de receptori, însă cele canceroase sunt vizate de combinația fierului cu această substanță activă pe care o are planta.

Se pare că există deja numeroase experimente care au fost realizate și care dovedesc că această combinație de fier cu artemisinina poate combate cancerul.

Planta a fost testată pe 55 de tipuri de cancer

Această substanță activă, artemisinina, a fost izolată pentru prima oară în 1972 de către doi savanți de origine chineză, Henry Lai și Narendra Singh de la Universitatea din Washington, și a fost folosită pentru a combate malaria pe perioada Războiului din Vietnam. Artemisinina este recunoscută pentru capacitatea de a trata malaria și este eficientă în lupta contra tulpinilor de Plasmodium, care dețin o rezistență puternică împotriva medicamentelor…

Fiind testată pe 55 de tipuri de celule de origine canceroasă, a reieșit faptul că planta a avut efecte pozitive asupra tratării leucemiei, cancerului de colon, cancerului la rinichi, cancerului la pancreas, cancerului de piele, cancerului la sân, la prostată și tratează chiar și tumorile cerebrale.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news