HomeStiri Mondene Nu mai faci sex? Ai putea avea probleme dacă nu îți reîncepi viața sexuală curând!

Nu mai faci sex? Ai putea avea probleme dacă nu îți reîncepi viața sexuală curând!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Nu-mai-faci-sex in Stiri Mondene

Te-ai despărțit de iubit? Călătorești prea mult? Muncești peste măsură? Acestea sunt unele dintre numeroasele motive pentru care nu mai ai o viață sexuală activă. Lipsa sexului poate duce la numeroase probleme de sănătate, nu doar la lipsa activității din dormitor.

Nu mai faci sex

Dacă nu faci sex o perioadă lungă, s-ar putea să apară câteva probleme cu care te vei confrunta.

Îți voi prezenta șase dintre problemele pe care le poți avea dacă nu mai ai parte de sex, dar și un efect benefic al lipsei sexului în cazul femeilor.

Ai mai mulți nervi decât de obicei

Cercetătorii scoțieni susțin că lipsa activității sexuale timp de mai mult de două săptămâni se face resimțită asupra corpului, apărând senzația de anxietate. Sexul eliberează endorfinele, adică „hormonii fericirii” și a oxitocinei.

Ești predispus de cancer de prostată

Abstinența le poate da suferințe bărbaților, din cauza glandei prostată, de aceea aceștia ar trebui să acorde o mai mare atenție controalelor medicale. Se pare că bărbații care au parte de sex regulat beneficiază de protecție mărită împotriva afecțiunilor prostatei, spun cei de la Asociația Americană a Urologiei. Ești curios de ce? Se pare că ejacularea este de ajutor pentru înlăturarea potențialilor factori nocivi din spermă, astfel protejând prostata.

Răcești mai des

Oameni de știință de la Universitatea din Pennsylvania, au ajuns la concluzia următoare: cu cât sexul este mai rar, cu atât răcelile sunt mai dese. Aceștia au descoperit că viața sexuală regulată întărește sistemul imunitar. Pentru această cercetare, o parte dintre voluntari au fost puși să facă sex de două ori pe săptămână, iar ceilalți voluntari să facă sex mai rar, iar din acest studiu, cei care au făcut sex de două ori pe săptămână au prezentat niveluri mai crescute de imunoglobulina A, iar ceilalți care au făcut sex mai rar, un nivel de imunoglobulina A mai scăzut. Imunoglobulina A este cea care apără organismul de virușii care duc la răceală și gripă.

Un risc de gelozie mai mare și o stimă de sine mai mică

Dacă viața sexuală lipsește din viața ta sau este prezentă o dată sau de două ori pe an, vei fi tot mai nesigur în ceea ce privește relația de cuplu. Doctorul psiholog Les Parrot și autorul cărții „Saving Your Marriage Before It Starts”, susține că „certurile, frustrările, neîncrederea în sine şi sentimentul de neatractivitate sunt de vină, și lipsa stimei de sine şi-ar putea face loc cu uşurinţă în viaţa voastră dacă nu faci sex cu persoana iubită o perioadă îndelungată”. Acesta mai spune că din cauza lipsei de sex poate crește riscul de gelozie și teama că partenerul te-ar putea înșela.

Risc crescut al disfuncțiilor erectile

Penisul trebuie folosit sau se va pierde. Cam așa stă situația. Penisul trebuie folosit, astfel își va pierde vigoarea, deoarece și el este un mușchi, iar acesta trebuie antrenat. De aceea dacă nu o sa ai o viață sexuală activă, vei avea parte de disfuncții erectile.

 Ești mai deprimat

Un studiu științific publicat în revista Behaviour arată că depresia poate fi cauzată și de lipsa de sex, chiar daca tu vei da vina pe orele suplimentare la muncă sau pe grijile de natură financiară. Se pare că nu doar lipsa sexului accentuează tristețea, ci și actul final, adică lipsa ejaculării. Melatonina, serotonina şi oxitocina din materialul seminal au puterea de a binedispune starea de spirit a femeilor, susțin cercetătorii.

Efectul pozitiv al lipsei de sex este scăderea  riscului de infecții urinare la femei

Potrivit unor cercetări, se pare ca 80% dintre infecțiile tractului urinar apar la mai puțin de o zi de la ultimul act sexual. În timpul actului sexual, accesul bacteriilor din vagin către uretră este unul mult mai simplu. Pentru femei, lipsa de sex poate fi și de folos, deoarece scade riscul de infecții urinare…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed