Nu poti sa dormi? Aplica tehnica 4-7-8 si o sa adormi imediat!

Share

În ultimii ani au apărut metode noi pentru adormit, cum ar fi:

-dopurile pentru urechi;

-măștile pentru ochi;

-pilulele de dormit;

-zgomotul alb.

Însă, sunt doar soluții de scurtă durată.

Doctor Andrew Weil, care a studiat la Harvard, susține ideea că somnul trebuie să fie precum respirația: ușor.

Tehnologia din ultimii ani și progresul acesteia au cauzat dependențe omului, care are acum nevoie de tehnologie zi de zi și noapte de noapte. Astfel, cantitatea de somn scade pe zi ce trece.

Conform studiilor, respirația are un aport important în fluctuațiile de greutate, în gândire. Sporirea atenției asupra modului de a respira ne poate modifica viața, ne poate oferi inclusiv o calitate mai bună a somnului.

Kevin Meehan, un practicant holistic și fondator al formulelor Meehan din Jackson, Wyoming, susține următorul lucru: cu cât respirația este mai adecvată, cu atât dioxidul de carbon este eliminat.

Doctor Weil explică: „Puneți vârful limbii pe creasta țesutului din spatele dinților din față și păstrați-l acolo pe tot parcursul exercițiului. Veți putea expira pe gură în jurul limbii voastre; încercați să vă deschideți ușor buzele, dacă acest lucru pare ciudat”.

După această precizare a doctorului, se urmează pașii următori:

  1. Expirați complet pe gură;
  2. Închideți-vă gura și inhalați pe nas până când numărați la patru;
  3. Țineți-vă respirația pentru șapte secunde;
  4. Expirați complet pe gură, până numărați la opt;
  5. Acest procedeu este doar o respirație. Acum inhalați din nou și repetați ciclul încă de trei ori pentru un total de patru respirații…

Doctor Weil afirmă că partea importantă din metodă este pasul în care se ține respirația preț de opt secunde și este cea mai importantă. Faptul că oxigenul pătrunde în plămâni și circulă în corp oferă beneficii la nivelul organismului.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news