HomeStiri Mondene O femeie luptă ca părinții să-și poată bate copiii fără să fie sancționați de lege

O femeie luptă ca părinții să-și poată bate copiii fără să fie sancționați de lege

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
O-femeie-luptă-ca-părinții-să-și-poată-bate-copii-fără-să-fie-sancționați-de-lege in Stiri Mondene

Într-o lume în care oamenii luptă să înlăture violența, o femeie propune adoptarea unui proiect de lege pentru ca părinții să-și poată bate legal copiii. Deși propunerea a stârnit numeroase controverse, aceasta poate intra în vigoare în scurt timp.

O femeie luptă ca părinții să-și poată bate copii fără să fie sancționați de lege

După ce majoritatea țărilor doresc să introducă sancțiuni tot mai dure împotriva oricărei forme de violență, inițiatoarea unui proiect de lege dorește să ofere părinților dreptul de a-și abuza fizic copiii, fără a li se aplica vreo sancțiune. Însă absurdul nu se oprește doar asupra femeii care a propus acest lucru, ci și asupra parlamentarilor, 368 la număr, care au votat aceast proiect de lege, unul singur fiind împotrivă.

Controversatul proiect de lege a fost propus în Rusia, de către parlamentarul ultraconservator Yelena Borisnovna Mizulina, scria The Moscow Times, în ediția de ieri. Propunerea care vrea să scoată violența în familie în afara codului penal al Rusiei a trecut de prima lectură realizată de Duma de stat rusească.

Inițiatoarea a definit bătaia în familie ca un concept „anti-familie”. Aceasta a apelat la argumente absurde pentru a-și convinge colegii să-i voteze proiectul. „În cultura tradițională a familiei rusești, relațiile părinte-copil sunt construite pe autoritatea puterii părinților. Legile ar trebui să sprijine această tradiție de familie”, a susținut Yelena Borisnovna Mizulina.

Reacțiile populației nu au întârziat să apără. Alena Popova, o activistă pentru drepturile omului, a scris la scurt timp pe pagina ei de Facebook: „Cei care fac legile sunt de părere că amenzile pentru tiranii domestici sunt mai bune decât responsabilitatea penală. Acești oameni (parlamentarii) nu au propus legi care să ajute sistemul judiciar, ori mai bună aplicare a legii, ci au transformat responsabilitatea penală în amendă. Asta înseamnă că un agresor va bate și va plăti doar o mică amendă”.

Conform The Moscow Times, 36 de mii de femei sunt bătute zilnic în Rusia, și peste 40% dintre infracțiunile violente au loc în cadrul familiilor. Dacă proiectul de lege va fi adoptat, părinții vor putea să-și bată copiii doar o dată pe an…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed