HomeStiri Ochii pot indica cel mai rapid boala de care suferi

Ochii pot indica cel mai rapid boala de care suferi

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views 4 minute timp de citit

Ce spun ochii despre sănătatea ta? Învaţă să fii atentă la semne!

Atunci când suferim de o anumită afecţiune, corpul nostru încearcă să ne transmită semnale din toate direcţiile. Majoritatea oamenilor se gândesc la posibilitatea de a suferi de o boală abia atunci când resimt o durere persistentă într-o anumită zonă, însă corpul nostru are grijă să ne avertizeze cu mult timp înainte. Cu toţii ştim că orice boală sau afecţiune de orice natură se poate trata mult mai uşor dacă o descoperim în faza incipientă. Simptomele pe care le resimţim trebuie luate în serios pentru a corecta la timp dezechilibrele şi a ne însănătoşi cât mai repede.

În timp ce unele semnale emise de corp sunt evidente, altele sunt mai subtile şi necesită atenţia noastră desăvârşită, dar să ne şi cunoaştem foarte bine propriul corp. Din ultima categorie fac parte şi semnalele de alarmă pe care ni le indică fiziologia ochiului.

Iată care ar fi principalele simptome de boală pe care le puteţi „citi” la nivelul ochiului:

  1. Urcioarele persistente

De regulă, urcioarele ochiului se retrag de la sine în decurs de câteva zile. Însă, dacă problema persistă mai mult de o săptămână sau urciorul apare frecvent mai multe luni la rând, ar trebui să vă puneţi un semn de întrebare şi să faceţi câteva investigaţii medicale. Este foarte posibil să suferiţi de o formă rară de cancer numită carcinomul glandei sebacee.

2. Rărirea sau căderea sprâncenelor

Căderea părului de pe corp poate avea multiple cauze, însă rărirea sau pierderea totală a părţii superioare a sprâncenelor poate indica o afecţiune anume. Acest simptom este specific tulburărilor grave ale funcţiei tiroide şi implică o vizită urgentă la doctor.

  1. Înceţoşarea vederii

Majoritatea indivizilor se confruntă zilnic cu această problemă, eventual însoţită şi de usturimea ochilor, iar cauza principală ar fi statul pentru prea mult timp în faţa calculatorului, fără a purta ochelari cu protecție specială. Simptomele apar din cauza suprasolicitării ochilor ca urmare a contrastului slab al monitorului şi a focalizării nenaturale şi reclamă instalarea unui sindrom denumit sindromul privitului la calculator. Pentru a scăpa de această problemă supărătoare ar fi indicat să vizitaţi un medic oftalmolog care să vă ofere un plan personalizat.

  1. Pete oarbe

Petele oarbe sau scotoamele sunt „găuri” în câmpul vizual în care nu poate fi văzut nimic. Petele oarbe asociate cu apariţia de dâre luminoase intermitente sunt cauzate de migrenele cu aură. De multe ori, anomaliile vizuale sunt urmate de nevralgii migrenoase. Ai observat în anumite momente că ai un punct orb în câmpul vizual? Un astfel de punct orb în câmpul vizual este un simptom al unei boli și deci trebuie făcute analize pentru a depista cauza. Scotoamele nu reprezintă o boală în sine, ele apar pe fondul dezvoltării unei afecțiuni la nivelul retinei sau a nervului optic.

5. Proeminenţa globilor oculari

Un asfel de simptom ar trebui să vă trimită imediat la un specialist, deoarece poate indica o afecţiune gravă a tiroidei. Cea mai frecventă boală care are ca simptom proeminenţa globilor oculari este supraactivarea glandei tiroide, adica hipertiroidismul.

  1. Îngălbenirea ochilor

Acest simptom vă va da sigur de gândit şi veţi decide să mergeţi la un consult, mai ales din cauza faptului că este destul de inestetic şi, chiar dacă dumneavoastră nu acordaţi importanţă, o vor face oamenii din jurul dumneavoastră. De cele mai multe ori, îngălbenirea ochilor duce cu gândul la o singură afecţiune. Această afecţiune poartă denumirea de icter şi apare frecvent la nou-născuţii cu o funcţie hepatică fragedă, dar uneori şi la adulţi. La adulţi, icterul semnalează tulburări hepatice şi biliare.

  1. Înceţoşarea vederii la diabetici

Diabeticii sunt cei mai predispuşi la probleme de vedere, printre care şi la retinopatia diabetică, manifestată iniţial prin înceţoşarea vederii. Boala afectează sistemul circulator al ochiului şi reprezintă principala cauză de orbire în rândul populaţiei americane adulte…

  1. Vederea dublă, reducerea acuităţii vizuale sau pierderea vederii

Apariţia bruscă acestor simptome indică debutul unui accident vascular cerebral. În acest caz este neapărată nevoie de apelarea serviciului de ambulanţă.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed