HomeStiri Parintii sunt ingerii lui Dumnezeu!

Parintii sunt ingerii lui Dumnezeu!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views 2 minute timp de citit

Viața este un lucru constant. La fel și căminul nostru, casa noastră. Ambele sunt medii în care copiii noștri învață constant, cunosc lucruri în permanență, se dezvoltă. Și, pe lângă asta, noi ne învățăm copiii și cunoaștem constant alături de ei. Rolul nostru de bază în viața copiilor noștri este să-i învățăm. Să-i învățăm să crească frumos, să fie educați, să fie buni, integri, să fie cuminți, să le oferim pacea și iubirea de care au nevoie. Rolul nostru suprem este acela de a-i învăța ce este iubirea.

Dumnezeu ne îndeamnă să ne învățăm copiii în ce să creadă, cum să învețe din Sfânta Scriptură, cum să folosească corect învățămintele de acolo, cum să trăiască. Toate aceste lucruri conturează viața copiilor noștri.

Trebuie să ne învățăm copiii în permanență cum să se dezvolte, cum să capete iubirea față de Dumnezeu și cum consideră Dumnezeu viața. El ne arată valoarea adevărului, ceea ce este bine și ce este rău, ceea ce trebuie sau nu trebuie să facem, precum și ceea ce dă sens cu adevărat vieții noastre. Noi, părinții, trebuie să avem o viziune clară asupra instrucției formale pe care o dăm copiilor noștri cu privire la aceste lucruri care țin de credință.

„Iubește-l pe Dumnezeu cu toată inima ta”

Un părinte este mesagerul lui Dumnezeu, când își învață copilul: „Iubește-l pe Dumnezeu cu toată inima ta și cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta… Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Cu ce se aseamănă această iubire față de Dumnezeu? Unde găsim direcția bună, abilitatea și gândul cel bun? În revelația lui Dumnezeu: învățătura pe care o dă El omului de pe pământ. Dumnezeu este exemplul nostru în viață.

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață cum să înțelegem și să acceptăm conștiința umană, în lumina existenței ei și rolul ei în lume. Obiectivul nostru, ca părinți, atunci când ne educăm copiii, este să le inducem starea de bunătate, iubire, pace sufletească, liniște, să îi învățăm să aibă valori morale, să nu fie criminali, mincinoși, hoți. Dorința noastră este ca ei să îl iubească pe Dumnezeu cu toată inima lor și cu toată mintea lor. Această educație este scrisă, în primul rând, în Sfânta Scriptură.

Responsabilitatea de părinte

Ca părinți, este responsabilitatea noastră primară să inducem copiilor iubirea lui Dumnezeu față de oameni. Suntem datori față de Dumnezeu să proclamăm copiilor noștri adevărul lui Dumnezeu, nu propriile noastre idei…

Trebuie să fim conștienți de faptul că propriile noastre cuvinte, ale părinților, au o mare încărcătură emoțională în fața copiilor noștri. De aceea ne numim mesagerii lui Dumnezeu, pentru că avem datoria să-L aducem în inima copiilor noștri așa cum știm noi mai bine.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed