HomeStiri Mondene Petre Roman vorbește despre relația cu fata lui Nicolae Ceaușescu

Petre Roman vorbește despre relația cu fata lui Nicolae Ceaușescu

autor Andreea Monica
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2021/01/Petre-Roman-vorbeste-despre-relatia-cu-fata-lui-Nicolae-Ceausescu-3.jpg

Petre Roman a fost invitatul de săptămâna aceasta din emisiunea 40 de întrebări. La fel ca ceilalți participanți, tatăl Oanei Roman a trebuit să răspundă mai multor întrebări delicate, una dintre ele fiind legată de o posibilă relație cu fiica lui Nicolae Ceaușescu.

Petre Roman vorbește despre relația cu fata lui Nicolae Ceaușescu in Stiri Mondene

Denise Rifai l-a întrebat dacă, într-adevăr, s-a iubit cu fiica fostului președinte al României, iar Petre Roman a spus că, deși a vrut să fie cu ea, Elena Ceaușescu nu a fost de acord cu relația lor. „Am cunoscut-o pe Zoe în 1972. A fost o relație cu parfum de idilă. Când am cunoscut-o pe Zoe, eram deja de un an și jumătate la Toulouse. Era o fată foarte bine educată, frumoasă, în niciun caz nu îți dădea impresia că este fata lui. Da, am curtat-o. Însă lucrurile s-au stopat pentru că s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu”, a declarat fostul politician în cadrul emisiunii de la Kanal D.

Petre Roman vorbește despre relația cu fata lui Nicolae Ceaușescu in Stiri Mondene

Mai mult decât atât, acesta a mai vorbit și despre mariajul pe care l-a avut cu Mioara Roman. „Am fost împreună și la bine și la rău. De la un moment încolo, nu a mai fost așa, pur și simplu. Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională. De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei? Exclus”, a mai adăugat invitatul.

Seria întrebărilor a continuat, iar bărbatul a trebuit să se descrie, alegând să spună despre el: „Sunt, înainte de toate, un profesor, un om de știință care a ajuns în politică la o cotitură fundamentală a politicii țării noastre. Altfel, mie nu mi-a plăcut politica. Sunt un om politic prin împrejurarea Revoluției”.

Petre Roman vorbește despre relația cu fata lui Nicolae Ceaușescu in Stiri Mondene

De asemenea, Petre Roman a trebuit să recunoască și dacă a fost spion, dar și dacă a ajuns în funcția de premier din pură întâmplare. „Care? Evident că nu. Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri rele din politică ce mi s-au întâmplat, probabil că nu s-ar fi întâmplat…

Am ajuns prim-ministru pe firul Revoluției. Altfel nu aș fi putut ajunge niciodată. Cei care se aflau acolo nu aveau legitimitatea Revoluției, nu s-au luptat în stradă. Știam ce e democrația când am fost doctorand trei ani la Toulouse”, a mai declarat tatăl Oanei Roman.

Sursa

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed