Iată o rețetă tradițională românească, foarte apreciată și iubită de toți, poale-n brâu cu brânză dulce și stafide. Cine nu a încercat aceste minunății, nu ar trebui să mai aștepte, ci să prepare cât mai repede aceste brânzoaice extrem de bune, specialități ca la bunica. Deși poate părea greu de făcut la prima vedere, merită tot efortul. Lucrurile bune necesită timp, dăruire și talent. Așadar, apucați-vă de treabă numaidecât.
Ingrediente Poale-n brâu cu brânză dulce și stafide:
Pentru aluat:
- 500 de grame de făină
- 240 de ml de lapte
- 25 de grame de drojdie proaspătă
- 2 ouă potrivite
- 60 de grame de unt
- 90 de grame de zahăr
- 1 vârf de cuțit de sare
- Coaja de la 1 portocală
Pentru umplutură cu brânză dulce și stafide:
- 350 de grame de brânză de vaci bine scursă
- 150 de grame de zahăr
- 2 ouă
- Coaja rasă de la o portocală
- 2 linguri de griș
- 60 de grame de stafide
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 gălbenuș ou cu 2 linguri de lapte pentru uns
Află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro