HomeStiri Mondene Poate fi considerata imbatranirea o boală? Descoperirile incredibile facute de savanti

Poate fi considerata imbatranirea o boală? Descoperirile incredibile facute de savanti

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 778 views
Poate fi considerata imbatranirea o boală? Descoperirile incredibile facute de savanti

Îmbătrânirea este motivul pentru care mor zilnic aproximativ 100.000 de persoane la nivel planetar, conform unor estimări făcute de specialiști.

Poate fi considerata imbatranirea o boală? Descoperirile incredibile facute de savanti

Oamenii de știință caută în permanență să descopere lucruri noi, astfel că au demarat niște cercetări pentru a afla dacă îmbătrânirea poate fi considerată o boală, precum și dacă ar fi tratabilă. Subiectul nu este ales întâmplător, deoarece organismul este atacat în întregime în cazul îmbătrânirii, fără posibilitatea de a se remedia situația.

Un articol publicat de curând în prestigioasa revistă „The Scientist” cuprinde concluziile mai multor savanți care s-au axat pe această temă, iar rezultatele sunt demne de scenariile filmelor științifico-fantastice.

Conform acestora, putem asocia întregul proces de îmbătrânire cu o maladie care, la un moment dat în viitor, ar putea ajunge să fie combătută.

Printre cercetătorii care au participat la acest studiu se află și dr. Mutaz Musa, medic în cadrul Departamentului UPU al Colegiului de Medicină Albert Einstein, din New York. Conform declarațiilor acestuia, îmbătrânirea poate fi considerată o stare anormală, o boală care va putea fi tratată cândva, într-un mod similar tratării acumulării lipidelor și colesterolului în cazul afecțiunilor cardiace.

Acesta a mai menționat că ar trebui să se trateze daunele subtile cauzate de îmbătrânire și că, într-un oarecare mod, deja se procedează astfel, deoarece medicii recomandă exerciții fizice, o alimentație sănătoasă și diverse medicamente cu ajutorul cărora se luptă contra afecțiunilor, mai ales a celor cardiace, sau măcar să le întârzie apariția ori procesul.

Aubrey de Gray este un alt om de știință și gerontologist care împărtășește părerile medicului Mutaz Musa și consideră îmbătrânirea drept o boală patologică.

Aubrey de Gray in Stiri Mondene

Acesta face în mod constant cercetări în acest domeniu și caută modalități prin care să se poată opri sau încetini viteza cu care se desfășoară procesul de îmbătrânire a celulelor din organism.

Unii cercetători axați pe tema îmbătrânirii au în vedere studii ce implică anumite proteine care au un rol în avansarea acesteia, în timp ce alții încearcă să creeze compuși prin care se va compensa energia pierdută în mod natural de organism pe parcursul îmbătrânirii…

În urma rezultatelor obținute pe baza acestor studii putem constata că, cel puțin la nivel teoretic, deocamdată, cresc tot mai mult șasele ca pe viitor oamenii să poată avea parte de un organism cu adevărat sănătos și o viață îndelungată.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed