Home Stiri Povestea „celei mai timide mirese din istorie”

Povestea „celei mai timide mirese din istorie”

autor Elena Yvette
128 vizualizari

Din cauza faptului că Mary Landon Baker a refuzat de mai multe ori să se căsătorească cu acelaşi bărbat, cei din jur spuneau despre ea că este „timidă”, dar adevăratul motiv îl vei afla din rândurile care urmează.

Mary Landon Baker

Prima pagină a ziarelor din anii `20 a fost menţinută de povestea lui Mary care, la vremea respectivă, l-a refuzat pe logodnicul Allister McCormick de trei ori. Mai mult decât atât, nici chiar inelul de logodnă cu safir, nici cadourile de nuntă estimate la 100.000 de dolari şi nici chiar cei 1.000 de invitaţi care au fost de faţă la prima cerere în căsătorie nu au făcut-o pe tânăra domnişoară să accepte să devină soţie.

Din cauza acestei întâmplări, ziariştii vremii au numit-o pe Mary „mireasa timidă”. Totuşi, faptele ei din următorii ani erau diametral opuse faţă de imaginea care i-a fost atribuită. Ca un exemplu, ea a avut iubiţi de pe două continente, inclusiv un lord englez, un prinţ irlandez, un spaniol de rang înalt, un diplomat iugoslav şi chiar şi actorul Barry Baxter.

Deşi era moștenitoarea unei averi destul de surprinzătoare la vremea aceea şi avea astfel o zestre deloc de neglijat, aceasta a decis că o viaţă în care totul să se învârtă în jurul aventurii este mai de preferat decât să fie fidelă unui singur bărbat şi să fie o femeie casnică. După moartea tatălui ei, survenită în anul 1927, domnişoara Baker şi-a dus la împlinire acest plan de a călători, nefiind supusă unui bărbat.

Surprinzător este faptul că Mary a respins de-a lungul timpului nu mai puţin de 65 de cereri în căsătorie.

Aceasta a declarat într-un interviu că nu a întâlnit omul potrivit la momentul şi locul potrivite şi din cauza asta nu a dat curs cererilor pe care le-a primit…

În anul 1961, la vârsta de 61 de ani, Mary s-a stins din viaţă fiind răpusă de pneumonie.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies