Home Stiri Povestea celor mai scumpe bijuterii ale reginei Elisabeta a II-a

Povestea celor mai scumpe bijuterii ale reginei Elisabeta a II-a

autor Elena Yvette
376 vizualizari

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este proprietara celor mai scumpe bijuterii din lume. O mare parte dintre aceste bijuterii sunt moștenire de familie, iar cealaltă parte sunt primite în dar.

Povestea celor mai scumpe bijuterii ale reginei Elisabeta a II-a

V-am realizat mai jos o listă cu cele mai scumpe și prețioase bijuterii ale reginei.

Diadema lui George al IV-lea

Diadema lui George al IV-lea

Frumusețea acestei bijuterii este remarcabilă. Este ornamentată cu simboluri și cruci naționale, fapt ce o face o bijuterie cu adevărat originală. Deși la prima vedere pare să fie o diademă pentru femei, aceasta a fost deținută pentru prima oară de regele George al IV-lea.

2

Diadema lui George al III-lea

Această bijuterie prețioasă este alcătuită din franjuri și a aparținut pentru prima dată regelui George al III-lea. Regina Victoria a fost prima femeie care a deținut această diademă, iar regina Elisabeta a II-a a purtat-o pentru prima dată la nunta sa.

3

Tiara rusească

Această bijuterie prețioasă a fost creată pentru Alexandra, soția regelui Eduard al VII-lea. Sora Alexandrei a fost împărăteasa rusă Maria Feodorovna. În zilele noastre, acestă bijuterie specială îi întregește colecția reginei Elisabeta a II-a.

4 5

Tiara de nuntă

Această bijuterie face parte dintre preferatele reginei, deoarece a primit-o de la bunica sa, regina Maria, drept dar de nuntă.

6 7

Diadema Cambridge

Diadema aceasta a fost oferită în dar de către regina Elisabeta a II-a prințesei Diana la nuntă. Diana nu a purtat-o, din păcate, în acea zi, deoarece era prea grea. Însă, fost văzută purtând-o la alte evenimente ulterioare.

8

Diadema lui Vladimir

Bunica reginei Elisabeta a cumpărat această bijuterie de la un emigrant rus în anul 1921.

9 10

Diadema din rubine birmaneze

Bijuteria aceasta a fost dăruită reginei de către poporul birmanez. La ordinul reginei, această bijuterie a fost transformată în una de lux.

Diadema din rubine birmaneze

Diadema indiană

Această diademă a fost creată inițial pentru regina Victoria. Peste ani, regina Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit de ea și a decis să o introducă în colecția ei.

11 12

Tiara Hallo de Cartier

La împlinirea vârstei de 18 ani, mama reginei i-a făcut cadou Elisabetei această diademă. Regina Elisabeta i-a dăruit această tiară lui Catherine Middleton pentru a o purta în ziua nunții sale…

13 14

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies