Home Stiri Prințul William renunță la jobul de pilot din cauza atribuțiilor regale

Prințul William renunță la jobul de pilot din cauza atribuțiilor regale

autor Elena Yvette
178 vizualizari
loading...

Prințul William nu va mai pilota elicopterul ambulanță. Decizia a fost luată după ce bunica sa, Elisabeta a II-a, i-a cerut îndeplinirea unor atribuții oficiale în numele său.

Schwangere Catherine Herzogin von Cambridge und Prinz William beim Besuch der Büros von Child Bereavement UK in Saunderton / 190313 ***The Duchess of Cambridge arriving at the offices of Child Bereavement UK, in Saunderton, Buckinghamshire, 19th March 2013***

Conform celor de la Reuters, Prințul William va spune adio carierei de pilot. Acesta se va muta cu familia la Londra, pentru a putea îndeplini atribuțiile oficiale în locul bunicii sale, când starea de sănătate a acesteia nu-i va permite să le onoreze ea.

Prințul a lucrat în cadrul forțelor armate britanice începând cu anul 2006. În 2013 a plecat de la serviciul militar și s-a angajat ca pilot al unui elicopter ambulanță. Biroul de presă al familiei regale a anunțat că William va renunța la acest job din vară. „După perioada petrecută în armată, am avut experiențe în acest loc de muncă pe care le voi purta cu mine întreaga viață și asta va adăuga o perspectivă valoroasă activității mele în cadrul familiei regale pentru deceniile ce vor veni”, a precizat prințul în comunicat.

William și soția sa, Kate, se vor muta împreună cu cei doi copii ai lor, George de trei ani și Charlotte de doar un an tocmai în capitala Regatului Unit, întrucât „Altețele Lor Regale sunt hotărâte să-și sporească activitatea oficială în numele reginei și în slujba organizațiilor caritabile și a cauzelor pe care le susțin, ceea ce presupune mai mult timp la Londra”, se mai arată în textul citat…

Regina Elisabeta a II-a, care a împlinit anul trecut 90 de ani, a renunțat la o parte dintre atribuțiile oficiale din cauza vârstei. Acestea vor fi preluate de ceilalți membri ai familiei regale. Ba mai mult, aceasta și-a anulat prezenta la câteva evenimente în preajma sărbătorilor de iarnă, din cauza unei gripe. Înainte de Crăciun regina a mai anunțat că urmează să se retragă de la patronajul unor organizații.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies