HomeStiri Probleme ale florei intestinale? Consuma in fiecare dimineata acest remediul!

Probleme ale florei intestinale? Consuma in fiecare dimineata acest remediul!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views 2 minute timp de citit

Sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl deținem și de aceea datoria noastră este de a o proteja.

Oboseala aparent fără motive, sentimentul de slăbiciune și predispunerea mult prea exagerată la anumite afecțiune sau boli pot avea ca sursă o problemă la nivelul intestinului. Simptomele ulterioare pot varia de la dureri ale stomacului până la afecțiuni ale pielii.

Ceea ce este de făcut în cazul acestor simptome este echilibrarea florei intestinale, adică restabilirea bacteriilor sănătoase din sistemul digestiv.

Optând pentru remedii naturale, ne sunt la îndemână plante sau alimente 100% naturale și cu efect puternic:

-TURMERIC

  • Datorită curcuminului din compoziție, are puternice proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene. Ca urmare, turmericul poate ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni precum arterioscleroză, cancer și diabet. Turmericul este o metodă excelentă împotriva afecțiunilor sistemului digestiv ce au ca principal simptom inflamația, menținând sănătatea florei intestinale. În combinațiile potrivite, acesta își poate dubla efectul; de exemplu, alături de oțetul de mere, care este sucul de fructe fermentat ce si-a păstrat substanțele importante și benefice din mere, precum pectina, acid pantotenic si vitamina C.

În această rețetă mierea ocupă, de asemenea, un rol important. De-a lungul timpului, mierea a fost folosită în vindecarea diferitelor afecțiuni (gastrointestinale, respiratorii), datorită vitaminelor provenite din polen.

Ingredientele prezentate mai sus sunt prezente în proporții aproximativ egale în rețetă, plus alte câteva ingrediente necesare:

-1 linguriță din turmericul de sol;

-l¼ ceașcă de oțet de mere brut;

-¼ ceașcă de miere crudă;

-1/8 linguriță piper cayenne;

-4 cești de apă.

Mod de preparare:

Pasul 1: Într-o oală sau cratiță se pune apă la încălzit, la foc mediu. A nu se lăsa să dea în clocot.

Pasul 2: După ce se încălzește apa, se ia de pe foc și se adaugă mierea. Se recomandă ca mierea să fie cât mai naturală, acest lucru se poate observa după culoarea închisă a acesteia. Se amestecă până în momentul când mierea se topește.

Pasul 3: Urmează adăugarea piperului, oțetului de mere și turmericului.

Pasul 4: Compoziția rezultată se pune într-un recipient și se lasă pentru aproximativ două ore la frigider sau într-un loc răcoros, pentru a se răci.

Acest amestec din ingrediente naturale și sănătoase se consumă dimineața, înainte de a consuma altceva, timp de cinci zile consecutive…

Datorită proprietăților acestor ingrediente, conținutul rezultat are efecte benefice asupra organismului și se recomandă consumul acestuia!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed