Home Stiri Regina Elisabeta a II-a, declaraţie emoţionantă despre Prinţul Philip

Regina Elisabeta a II-a, declaraţie emoţionantă despre Prinţul Philip

autor Buinoschi Andreea
165 vizualizari

Prinţul Philip a murit vineri, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani de viaţă. După ce vestea tragică a fost adusă la cunoştinţa publicului, Familia Regală a publicat un pasaj dintr-un discurs ţinut de Majestatea Sa, în care vorbea despre soţul ei, Ducele de Edinburgh.

În anul 1997, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip au aniversat 50 de ani de căsnicie. Cu ocazia nunţii de aur, suverana Marii Britanii a făcut mai multe declaraţii emoţionante cu privire la relaţia pe care o avea cu regretatul Prinţ.

„El (n.r. – Prinţul Philip) a fost forţa mea în toţi aceşti ani. Iar eu şi toată familia, precum multe alte ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”, a spus Regina, potrivit ciao.ro.

În luna noiembrie a anului 2020, cuplul a sărbătorit 73 de ani de la nuntă. Pentru a se putea însura cu Majestatea Sa, Ducele de Edinburgh a trebuit să renunţe la titlul regal şi la coroana Greciei.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindea vreodată sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios și, deseori, controversat, Ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a Reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți” , relatează Daily Mail.

La doar o zi de la anunţarea decesului, Prinţul Charles a vorbit despre relaţia pe care o avea cu Ducele. „Tatăl meu a servit, practic, în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a mărturisit Prinţul Charles, conform digi24.ro…

Sursa

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies