Home Stiri Regina Mathilde, denumită „Lady Di” a Belgiei

Regina Mathilde, denumită „Lady Di” a Belgiei

autor Elena Yvette
2k views 2 minute timp de citit

Încă din anul 1999, de când s-a căsătorit cu prinţul Filip al Belgiei, Mathilde d’Udekem d’Acoz (42 ani), devenită regina Belgiei, a ajuns să fie un mare exemplu pentru familia regală, implicându-se în toate soiurile de evenimente politice şi sociale ale ţării sale.

978x0

Regina Mathilde, fiica contelui Patrick d’Udekem d’Acoz şi a contesei Anna Maria Komorowska, este cea mai tânără şi singura regină de viţă nobilă din vechiul continent.
Aceasta s-a născut în anul 1973, la data de 20 ianuarie, în oraşul Uccle din Bruxelles. În ceea ce priveşte educaţia, aceasta a făcut şcoala primară la Bastogne, studiile gimnaziale la Institutul de la Vierge Fidčle din Bruxelles, specializându-se în domeniul ortofonie.

În anul 1995 şi-a înfiinţat şi deschis, primul cabinet de logopedie pentru copii.

Deşi era studentă în momentul în care s-a căsătorit, aceasta a reuşit să le finalizeze şi a obţinut o diplomă în psihologie, primind „magna cum laude” din partea Universităţii Catolice din Louvain.

Aceasta a ajuns să fie numită  „Lady Di” a Belgiei, datorită eleganţei, naturaleţei  şi pentru faptul că se implică în apărarea drepturilor copiilor şi femeilor din Belgia, fiind foarte apreciată şi iubită de poporul belgian.

Relaţia sa şi a soţului său a fost una foarte secretă, deoarece presa a ajuns să creadă că totul a fost o minciună. În cele din urmă, toţi cei care se îndoiau de acest lucru, s-au convins în momentul în care cei doi s-au căsătorit religios la catedrala Sfinţilor Mihai şi Gudula din Bruxelles.

Aceasta, regina Mathilde, şi soţul său, regele Filip, au doi băieţi: Gabriel (9 ani), Emmanuel (7 ani), şi două fetiţe: Elisabeth (12 ani), Eleonore (5 ani). Dintre toţi copiii, Elisabeth este cea care va urma la tron, după tatăl său.

646x404

Sursa photo: adevarul.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies