Rețeta zilei de vineri. Coaste de porc caramelizate (rețetă din Banat)

Share

Caut un cuvant, unul singur, care sa inchida in el specificul bucatariei din Banat. Opulenta – as fi tentata sa zic. Dar daca as cauta doua cuvinte? Dulce si picant.

Coaste de porc
Nu mi s-a intamplat sa fiu prin partea aceea de tara decat vreo cateva zile. Si acelea „pe fuga”. Destul timp insa cat sa descopar niste retete splendide, care-mi „vorbeau” despre Banat ca despre un tinut al belsugului.
Pomenesc acum si aici o reteta dintre cele pe care mie banatenii mi le-au daruit. Desprind, dar, o fila din caietul de retete. Coaste de porc caramelizate. 700 de grame de coaste de porc, o lingurita cu ulei, 12 lingurite cu zahar brun, trei lingurite cu sare, doua lingurite cu boia iute, doua lingurite cu amestec de condimente (piper, enibahar, cimbru), 250 ml de vin alb, sec, o lingurita cu otet, o lingura cu miere. Se macina toate condimentele, se amesteca apoi cu boiaua de ardei, cu zaharul si cu sarea, dupa care coastele de porc se ung cu ulei si se freaca bine cu amestecul obtinut.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news