HomeStiri Mondene Rezultatul care indică durata medie a unui act sexual. O mulțime de cupluri din întreaga lume s-au cronometrat pentru a contribui la obținerea acestui rezultat!

Rezultatul care indică durata medie a unui act sexual. O mulțime de cupluri din întreaga lume s-au cronometrat pentru a contribui la obținerea acestui rezultat!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/09/Rezultatul-ce-indică-durata-medie-a-unui-act-sexual.jpg

Psiholog la Universitatea din Queensland, Australia, doctorul Brendan Zietsch a examinat cercetările care au fost făcute recent pe acest subiect și a ajuns la concluzia că penetrarea poate dura de la 33 de secunde până la 44 de minute, durata medie a anumitor cupluri fiind de 5,4 minute.

Doctorul explică concluzia la care a ajuns, afirmând faptul că actul sexual nu este influențat de purtarea unui prezervativ sau de circumcizia care le-a fost făcută bărbaților.

Probleme au mai fost întâmpinate și în procedeul de măsurare a duratei medii de ejaculare, una dintre aceste probleme fiind susceptibilitatea anumitor persoane de a crește rezultatul. Acestea tind să exagereze în ceea ce privește estimările de timp pe care le fac, fiind un lucru pozitiv din punct de vedere social. A doua problemă identificată este faptul că oamenii nu apelează la un cronometru pentru a măsura durata, iar estimările lor nu sunt unele dintre cele mai bune metode de a face acest lucru.

Cu siguranță sexul nu este o activitate care-i stimulează pe oameni să apeleze la un cronometru pentru a măsura durata actului. Pentru o activitate spontană cum este sexul, procedura de măsurare a duratei acestuia este destul de dificilă.

Cel mai bun studiu care s-a făcut în această direcție, a estimării duratei medii de ejaculare al populației generale, a implicat 500 de cupluri din întreaga lume. Aceștia și-au cronometrat durata actelor sexuale, folosind un cronometru, întreaga monitorizare durând aproximativ patru săptămâni.

Când penisul iniția penetrarea vaginului, participanții apăsau pe butonul de pornire al cronometrului, iar la ejaculare apăsau „stop”. Rezultatul este destul de umitor, existând foarte mari variații.

Rezultatul arată că timpul mediu pentru fiecare dintre participanți a variat de la 33 de secunde până la 44 de minute, media fiind de 5,4 minute în toate cazurile.

Unele rezultate secundare care au fost obținute au fost destul de interesante. Unul dintre acestea fiind faptul că un prezervativ sau o circumcizie nu afectează în niciun fel actul sexual și nici durata acestuia.

Țara din care provin cuplurile nu afectează aceste rezultate, excepție de la acest lucru făcând Turcia, unde actul sexual al cuplurilor tinde să fie ușor mai scurt, adică de 3,7 minute, comparativ cu cel al cuplurilor din țări precum Spania, Olanda, Regatul Unit și Statele Unite…

O altă concluzie destul de surprinzătoare la care s-a mai ajuns, una contrară opiniei comune predominante, este faptul că în cuplurile mai în vârstă durata a fost mai scurtă în ceea ce privește actul lor sexual.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed