Roagă-te și vei scăpa de depresie!

Share

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenii medicinei tradiționale hinduse, chackrele sunt sfere de energie răspândite în corpul uman. Acestea sunt în interdependență unele de altele și pot fi dezechilibrate foarte ușor prin ignorarea conștiinței.

Fiecare chackră are corespondentul ei cromatic. Cea care este responsabilă de o gândire echilibrată se află în sfera creștetului capului și are culoarea violet spre alb.

Șapte este numărul divin care guvernează sfera gândirii raționale și emoțiilor. În cazul în care cortexul, glanda pitulitară și sistemul nervos central nu sunt destul de luminoase, apar dezechilibrele care ne aduc greutăți: dificultăți de concentrare, gânduri negative, depresie, boli nervoase.

Importanța chackrei a șaptea este înălțarea subiectului eliberat de energia negativă. Aceasta se manifestă normal atunci când decidem să luptăm cu propriile noastre gânduri care ne fac depresivi. Sahasrara este izvor de vindecare și pentru alte afecțiuni ale corpului aduse de depresie. Este suficient de puternică pentru a purifica o ființă din cap până în picioare, pentru ca apoi, gata să plece în lume cu psihicul luminos, să transmită și altor oameni sursa de vindecare.

Cum se vindecă un om fără conștiință?

Conștiința ne servește relațiilor pașnice pe care le întreținem la nivel social. Fără regret și propria constrângere, o persoană devine problematică pentru semenii săi. Chiar dacă unii nu recunosc, fiecare dintre noi are această chackră a psihicului. Ignoranța rezultată din renunțarea la compasiune stinge treptat izvorul vindecării, iar otrava nepăsării se transmite în organism mai evident, de la organ la organ. Oricât de stinsă ar fi o chackră, există speranță și vindecare prin perseverența în exerciții de relaxare, prin starea în care îți permiți să-ți eliberezi mintea și să trăiești fericit.

Nu există religie în lume care să provoace la violență și, dacă s-a suținut acest lucru, poate fi interpretat greșit. Fiecare acțiune divină se manifestă prin  protejarea oamenilor, nu în defolosul lor.

S-a demonstrat de altfel că toate religiile au puncte comune ce duc cu gândul la o singură forță supranaturală care a fost interpretată diferit, funcție de perioada istorică, civilizație și cultură.

Ne naștem cu un echilibru pe care îl pierdem treptat

Deși suntem pe tărâmul hinduismului, a se remarca faptul că până și creștinii consideră păcatul original spălat prin taina Botezului. La fel, aici observăm că energia dobândită la naștere se pierde pe parcursul vieții, chackrele devin, funcție de evenimentele prin care trecem, mai luminoase sau mai stinse. Depinde de noi dacă ocolim sau nu păcatul, declanșarea energiilor negative…

În oricare dintre cazuri, omul este îndemnat ca singur să muncească prin rugăciune și meditație, ca prin restabilirea legăturii primordiale cu natura să se echilibreze ca să poată apoi dobândi starea de la naștere: fericirea eternă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente