HomeStiri Mondene România, dată exemplu în ultima dezbatere Trump-Hillary! Care a fost contextul?

România, dată exemplu în ultima dezbatere Trump-Hillary! Care a fost contextul?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 889 views
hillary-clinton-1024x697 in Stiri Mondene

În cadrul ultimei dezbateri dintre Donald Trump și Hillary Clinton, una dintre teme a fost cea a avortului. Cei doi candidați la alegerile prezidențiale s-au duelat într-un mod agresiv, România fiind menționată drept locul unde femeile erau obligate să nască, în timpul regimului comunist.

hillary-clinton-1024x697

Trump a atacat-o pe Hillary, spunând că aceasta este de acord cu avortul chiar și în cazurile sarcinilor avansate. „Poți să iei copilul, să sfâșii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK”, a acuzat candidatul republican. „Pentru mine nu e OK”, a adăugat el.

Trump a făcut astfel referire la o declarație a lui Hillary Clinton, care afirma că avorturile la o vârstă înaintată a sarcinii sunt justificate de o necesitate medicală. Hillary a avut și ea replică la declarațiile lui Trump:

„ Ar trebui să te întâlnești cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieții. Este una dintre cele mai grele opțiuni posibile pe care orice femeie și familia ei sunt nevoite să o ia, fiind o decizie personală. Și nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele țării noastre. Am fost în țări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, așa cum se obișnuia în România. Și vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile și familiile lor, în funcție de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept”, a spus Hillary Clinton.

„Eu susțin dreptul la viață. Dacă voi ajunge președinte, voi nominaliza la această instanță un judecător „pro-viață” (termen asemănător cu „anti-avort”), a mai spus Trump.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed