Home Stiri S-a descoperit o nouă boală mintală numită „selfitis”. Aveti grija la ce pericole va expuneti zilnic!

S-a descoperit o nouă boală mintală numită „selfitis”. Aveti grija la ce pericole va expuneti zilnic!

autor Elena Yvette
619 vizualizari

Chiar dacă foarte multe persoane postează zilnic pe paginile lor de socializare selfie-uri, Asociatia Americana de Psihiatrie a declarat faptul că un exces al acestei activităţi duce la apariţia unor tulburări mintale.

Se pare că acest lucru este un fel de remediu pentru compensarea persoanelor care au o stimă de sine scăzută. Oamenii de specialitate afirmă că este deja vorba despre o boală, care poartă denumirea de „selfitis”, boală care se manifestă prin dorinţa obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu propria persoană, fotografii care sunt ulterior publicate pe paginile de socializare.

S-a descoperit o nouă boală mintală. Selfie-ul este din ce în ce mai „periculos 1

Această tulburare, conform Asociaţiei Americane de Psihiatrie, are trei ramificaţii.

Prima dintre acestea este dată din dorinţa de a te poza pe tine însuţi de minimum trei ori pe zi, însă fără a avea intenţia de a le face publice. Aceasta poartă denumirea de „sedore selfitis marginal”.

Cea de-a doua este manifestată prin faptul că, din cele trei fotografii făcute, le postezi pe toate, denumirea ei fiind „selfitis acut”.

A treia ramificație a tulburării este „selfitis cronic”. În acest caz vorbim de mai mult de șase fotografii pe zi, toate dintre acestea fiind ulterior postate pe paginile de socializare…

Specialiştii au ajuns şi la o altă concluzie. Se pare că mai există o altă tulburare mintală, fiind una narcisistă a personalităţii, prin care oamenii postează poze din sala de sport sau pe cele făcute dimineţile când ies la jogging.

S-a descoperit o nouă boală mintală. Selfie-ul este din ce în ce mai „periculos 2

Sursa: bzi.ro

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies