Scrisoarea emoţionantă a unui bolnav de cancer: „Am doar 24 de ani, dar deja mi-am ales ultima cravată…”


555

Realitatea pe care o aflăm în faţa unei boli necruţătoare ne face să vedem lumea dintr-o altă perspectivă.

Scrisoarea unui bolnav de cancer

Se spune că cel mai bine înveţi din propriile greşeli. Însă în cazul acesta, o scrisoare a unui tânăr bolnav de cancer ne-ar putea face să vedem viaţa cu alţi ochi şi să ni se schimbe priorităţile. E cutremurător ce poate scrie un tânăr despre familie, boală şi iubire:

Am doar 24 de ani, dar deja mi-am ales ultima cravată. Este cea pe care o voi purta la înmormântarea mea de peste câteva luni. Poate că nu se asortează perfect cu costumul, dar eu o consider perfectă pentru ocazie.

Diagnosticul de cancer a venit prea târziu ca să mai sper că voi învinge boala, dar am realizat că cea mai importantă lecţie primită în preajma morţii este să fii împăcat cu gândul că ai adus o schimbare pozitivă cât de mică în această lume efemeră.

Felul în care am trăit până acum, toată existenţa mea sau, mai bine zis, despărţirea de viaţă, nu va conta câtuşi de puţin. De ce? Pentru că nu am făcut nimic remarcabil; nu am lăsat moştenire nimic.

Până nu demult, aveam cu totul alte preocupări. Când am aflat că nu mi-a mai rămas mult timp, însă, am realizat repede care sunt lucrurile cu adevărat importante. Aşadar, impulsul de a lăsa în urmă această scrisoare este unul egoist.

Caut să dau un sens vieţii mele împărtăşind cu voi revelaţiile pe care le-am trăit în aceste ultime clipe grele:

Nu-ţi irosi timpul lucrând într-un mediu în care nu găseşti nicio satisfacţie.

Citește și:  Dorian Popa - de la Pariu cu viața la Hatz

Este de la sine înţeles că nu poţi avea succes într-o carieră care nu te atrage. Răbdarea, pasiunea şi dedicarea le dobândeşti numai atunci când iubeşti cu adevărat ceea ce faci.

Este o prostie să te temi de ce zice lumea.

Frica te macină, te destabilizează. Dacă o laşi să se manifeste în voie, te poate devora pur şi simplu până ce nu mai rămâne în urmă decât o carcasă goală. Ascultă-ţi vocea interioară şi lasă-te ghidat de ea. Chiar dacă unii te vor considera nebun, tu să mergi pe drumul tău.

Preia controlul asupra propriei vieţi şi asumă-ţi responsabilitatea tuturor lucrurilor care ţi se întâmplă.

Renunţă la obiceiurile rele şi încearcă să duci o viaţă cât mai sănătoasă. Practică un sport care să-ţi aducă bucurie şi împlinire. Mai presus de toate, nu-ţi irosi timpul! Modelează-ţi viaţa prin deciziile pe care le iei, nu prin cele pe care le abandonezi!

Bucură-te de oamenii care îţi sunt alături.

Prietenii şi familia sunt şi rămân mereu o sursă de putere şi iubire nemărginită. Iubirea este o comoară de mare preţ!

Mi-e foarte greu să îmi exprim tot ceea ce simt despre aceste realizări poate banale pentru unii, dar extraordinar de importante pentru mine, dar sper că îţi vor fi totuşi de folos într-un fel sau altul.

Punem atât de mult preţ pe sănătatea şi integritatea corpului nostru fizic încât abia în pragul morţii ajungem să realizăm că trupul nu este altceva decât o cutie, un colet care aduce pe lume personalitatea, gândurile, credinţele şi intenţiile noastre.

Citește și:  Andreea Antonescu a spus adevărul despre divorțul de Traian Spak

Dacă această cutie nu conţine nimic care să poate aduce o schimbare în lume, atunci dispariţia ei este complet neînsemnată. Consider că toţi avem un potenţial uriaş, dar ca să ne fructificăm darurile cu care suntem înzestraţi trebuie să avem mult curaj…

Poţi să aluneci în vriile unei vieţi create de circumstanţe, irosindu-ţi zilele, orele şi clipele, sau poţi să lupţi pentru lucrurile în care crezi, scriind astfel povestea unei minunate vieţi autentice. Sper că vei face alegerea potrivită!

Mulţumesc!”

 

Sursa: secretele.com

loading...