Semne care iti spun ca NU esti sanatoasa

Share

“Corpul uman este atât de complex, încât ne vine greu să observăm când ceva nu este în regulă cu el.” – Dr. Joseph Kuhn

Cuprins:

Starea de sănătate este un concept destul de relativ, nu vom ști niciodată cât de bine sau sănătoși se simt alții, pentru că e imposibil să simțim ce simte o altă persoană. Sănătatea este privită în general ca lipsa durerii, durerea fiind indicatorul care ne dă de veste că ceva în organism nu mai funcționează cum trebuie.

Deși durerea ne anunță că trebuie să facem ceva, ea ne trimite la medic abia când devine foarte intensă și ne afectează calitatea vieții. Medicii sunt de părere că multe alte semne pe care ni le dă corpul nostru ar trebui să ne trimită la medic.

Unul dintre cele mai bune moduri de a rămâne sănătoasă este de a analiza în mod constant orice simptom pe care ți-l dă organismul. Sunt câteva semne care îți spun că nu ești sănătoasă și pe care nu trebuie să le ignori.

Care sunt acestea?

  1. Balonarea

Cu toții avem momente când ne simțim balonați, deoarece poate am mâncat prea mult sau pe fugă. Este posibil să se datoreze unei acumulări de aer în tractul digestiv, însă în unele situații, dacă starea se accentuează, poate indica și afecțiuni cronice. Dacă se întâmplă să te confrunți cu această problemă mai multe zile la rând, ar trebui să îți pui un semn de întrebare și să îți faci un control de rutină. Poți încerca să consumi ghimbir, pentru a-ți  accelera digestia.

  1. Oboseala cronică

Oboseala poate fi un simptom al faptului că organismul tău se luptă cu vreo infecție și consumă astfel foarte multă energie. Oboseala poate fi un simptom al multor boli. Încearcă să te odihnești mai mult și poate vei trata această problemă, iar în caz contrar, vizitează un medic. Nu în ultimul rând, examinează-ți stilul de viață, renunță la fumat sau alcool și asigură-te că dormi minimul de ore obligatorii.

  1. Insomnia

Somnul este vital pentru refacerea organismului și regenerarea țesuturilor. Insomnia apare atunci când ne aflăm în incapacitatea de a adormi, chiar dacă suntem obosiți, pentru un interval mai mare de o lună. Dacă au trecut câteva zile și nu te-ai odihnit, mergi la medic!

  1. Respirația urât mirositoare

Există mulți factori care determină o respirație urât mirositoare: alimentația, tutunul, alcoolul, medicamentele, gura uscată. Dacă problema persistă, ar putea fi simptomul unei boli precum diabet, insuficiență renală, obezitate sau boli de inimă. Dacă igiena orală nu este soluția, este foarte important să megi la medic pentru un set de analize.

  1. Durerile de cap

Orice durere de cap severă care se declanșează brusc necesită măsuri imediate. Acest tip de disconfort ar putea fi rezultatul unor probleme medicale, cum este spargerea unui vas de sânge. Durerile de cap mai grave ating punctul culminant în ceea ce privește durerea în doar câteva minute și pot dura cinci minute sau chiar mai mult. Dacă durerea este ușoară, bea multă apă, dormi suficient și protejează-ți ochii.

  1. Aspectul bolnăvicios al unghiilor

Unghiile pot spune multe despre sănătatea noastră, acestea fiind o extensie a pielii. Unghiile crestate sau exfoliate pot fi un semn al hipotiroidismului (tiroida funcționează prea încet), unghiile galbene pot semnala boli precum diabetul sau bronșita. Dacă unghiile tale își schimbă culoarea, totul poate fi cauzat de o boală a tiroidei sau psoriazis, din pricina unei răni sau infecții. Ți se rup des unghiile? Ai mai mereu pete albe pe ele? Acest lucru poate indica o carență de calciu, fier sau zinc în organism.

  1. Afecțiuni digestive

Afecțiunile digestive pot fi cauzate de mai mulți factori, însă o digestie îngreunată, cu aspect cronicizat, poate fi un semn alarmant. Consumă fibre, hidratează-te, iar dacă afecțiunile nu dispar, cere părerea unui medic.

  1. Fluctuații bruște de greutate

Cele care nu țin diete și au slăbit fără niciun efort trebuie să înțeleagă că pierderea în greutate ar putea fi un semn că au anumite probleme de sănătate. De regulă, acest simptom indică probleme digestive, dar pierderea bruscă în greutate poate arăta că suferi de o problemă mult mai gravă, cum este o tumoare sau cedarea unui organ.

  1. Căderea rapidă a părului

Căderea părului poate fi cauzată de o varietate de factori, de la diferite afecțiuni, la nutriție deficitară, până la dezechilibre hormonale și stres…

  1. Urina prea închisă la culoare

Când urina este prea închisă la culoare, asta înseamnă că nu te hidratezi suficient. Când nu consumi suficiente lichide, nu numai rinichii tăi au de suferit, ci și multe alte organe din corp. Dacă urina ta are mereu o altă culoare decât galben deschis, poate ar trebui să îți faci niște teste de urină și să ceri părerea unui medic.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news