HomeStiri Sigur nu ai știut la ce folosesc aceste lucruri!

Sigur nu ai știut la ce folosesc aceste lucruri!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views 6 minute timp de citit

În fiecare zi vedem o mulțime de lucruri și, cu toate că ni se par comune, habar nu avem la ce folosesc cele mai multe dintre ele. La ce crezi că folosește gaura din bățul unei acadele Chupa Chups? În continuare. Vor fi lămurite unele aspecte. Cu siguranță nu te vei aștepta la următoarele exemple!

Moțul unei căciuli

Moțul unei căciuli

În ziua de azi, aceste căciuli sunt la modă însă nimeni nu știe când au apărut și de ce. Istoria acestora datează încă din secolul al XVIII-lea. Pe atunci, marinarii francezi foloseau astfel de căciuli pentru a-și proteja capul de loviturile de tavan, apărute din cauza punții joase.

Gaura pătrată din bățul acadelei Chupa Chups

Gaura pătrată din bățul acadelei Chupa Chups

Mulți cred că utilitatea acestei găuri este de a salva copiii de la sufocare. Acest lucru este total fals. Gaura laterală este făcută pentru a păstra bomboana pe suport.

Dungile pantalonilor

Dungile pantalonilor

Dacă ați presupus că dungile nu au fost inventate pentru un plus de eleganță, ați avut dreptate. La sfârșitul secolului al XIX-lea, fabricile de îmbrăcăminte din Europa au exportat majoritatea produselor textile. Pentru a profita la maximum de spațiu, hainele erau împăturite și presate înainte de expediere. Din acest motiv, nu se mai putea scăpa de acele cute de pe pantaloni. Mai târziu, acest lucru a devenit la modă.

„Buzunarul” din lenjeria intimă feminină

„Buzunarul” din lenjeria intimă feminină

Atât lenjeria intimă pentru bărbați, cât și cea pentru femei trebuie confecționată dintr-un material special și moale. Din acest motiv, având în vedere cusăturile interioare, a apărut acel „buzunar”. Așadar, acum ar trebui să știi că nu trebuie să pui nimic acolo.

Plasturele negru de pe un rucsac

Plasturele negru de pe un rucsac

Acest petic de piele poate fi util atunci când sunteți în camping, pentru a introduce acolo frânghia. Totuși, acest lucru este astăzi mai mult un accesoriu.

 Gaura dintre camera și blițul unui iPhone

Gaura dintre camera și blițul unui iPhone

Puțini sunt cei care știu adevărata utilitate a găurii dintre camera și blițul unui dispozitiv iPhone. Aceasta reprezintă un microfon auxiliar și face ca sunetul să se audă mai clar pe înregistrare. De asemenea, o ajută și pe Siri să înțeleagă mai bine ce i se spune și diminuează zgomotul captat de microfonul principal.

Numărul 57 gravat pe sticla de ketchup Heinz

Numărul 57 gravat pe sticla de ketchup Heinz

Inițial, pare o partea a proiectului sau un număr de ingrediente însă adevărul nu este deloc pe aproape. Atunci când ketchup-ul nu curge chiar dacă înclinați sticla, loviți numărul. Vei avea parte de o mare surpriză.

Codul de pe sticlele produselor cosmetice

Codul de pe sticlele produselor cosmetice

Orice ambalaj cosmetic, fie că este vorba despre un fard de ochi sau o pudră, conține un simbol cu un recipient mic, deschis. În interiorul acestuia poate fi scris 6M, 12M sau 24 M. Acest lucru indică termenul de valabilitate al produsului, în număr de luni. Cel mai indicat este ca, înainte de a deschide produsul, să treceți pe acesta data în care va expira, adăugând numărul înscris pe ambalaj la data actuală. Astfel, nu veți uita data la care produsul va trebui să fie aruncat. Nimeni nu vrea să pună pe față un produs expirat.

Lamele înlocuibile ale unui cutter

Lamele înlocuibile ale unui cutter

Majoritatea oamenilor nu știu faptul că o lamă tocită a unui cutter trebuie ruptă pentru a obține unul nou și ascuțit. Acest lucru nu este periculos dacă este făcut corect. Lama poate fi ruptă cu o destul de mare ușurință.

Ce secrete ascunde oglinda retrovizoare

Ce secrete ascunde oglinda retrovizoare?

Mulți nu știu despre comutatorul de zi/noapte care poate proteja șoferul de posibila „orbire” din cauza farurilor mașinii din spate pe timp de noapte. Oglinda retrovizoare are un strat dublu reflectorizant care poate fi schimbat prin apăsarea butonului. Acest truc va fi util pentru conducătorii auto începători…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed