Starea de sănătate este afectată de karma

456

Atunci când te gândești că bolile de care suferi au cauze divine sau că au apărut din cauza unor fapte rele pe care le-ai făcut în trecut, ar trebui să fii conștientă că vindecarea acestora va fi una mult mai grea. În continuare, vom prezenta cum au ajuns cercetătorii la aceste concluzii.

Starea-de-sănătate-este-afectată-de-karma

Cercetătorii de la Universitatea Missouri, citați de medicaldaily.com, afirmă că oamenii care consideră că bolile rezultă în urma unei pedepse din partea lui Dumnezeu sau sunt rezultatele karmei au parte de o durere mai puternică, iar starea lor psihică poate fi afectată. Conform acestui studiu, orice urmă de negativitate aduce cu ea și o stare foarte proastă, iar cu cât ești mai credincios și spiritual, cu atât șansele să fii sănătos sunt mai mari.

În urma unui sondaj efectuat pe un număr de 41 de catolici, 26 de musulmani, 22 de evrei și 40 de budiști, ideea a fost întărită, demonstrându-se că oamenii spirituali sunt mult mai pozitivi, iar cei care nu sunt la fel de credincioși au mai multe trăsături negative. Toți oamenii pozitivi, indiferent de religie, au o sănătate fizică și psihică mult mai bună. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că cel mai mare impact asupra sănătății îl are spiritualitatea. 10% din oamenii care fac un lucru rău sau au o gândire negativă au impresia că din aceste motive Dumnezeu nu îi va mai iubi. Pornind de la aceste concluzii, cercetătorii au vrut să se convingă de motivele principale care afectează sănătatea.

De ce nu ar trebui să crezi în karma?

Dr. Brick Johnstone a efectuat un studiu pe 199 de persoane, unele dintre ele sănătoase, iar altele cu diverse probleme de sănătate cum ar fi accidente cerebrale, traumatisme craniene, dureri cronice sau cancer. Cei care au participat la această cercetare au fost împărțiți în două grupuri. Un grup era format din 61 de oameni, cei negativiști care susțineau că se simt abandonați și pedepsiți de o putere superioară, iar celălalt grup era format din restul persoanelor, 138, acestea fiind cele care declarau că nu simt așa ceva. Acești indivizi au răspuns la întrebări care aveau legătură cu sănătatea lor fizică, dar și cu cea emoțională.

Dr. Brick Johnstone afirmă că „orice grad de convingere spirituală negativă, chiar dacă vine pe un fond pozitiv, este asociat cu o înrăutățire a consecințelor”.

Cei care au participat la cercetare și aveau convingeri spirituale negative au menționat că simt o durere mai puternică decât cei cu gândirea pozitivă și au recunoscut că au o stare fizică și psihică foarte proastă. Cei cu convingeri spirituale pozitive, care au avut sentimente negative în momentele în care au aflat despre boală, au declarat că au avut mai multe probleme de sănătate din această cauză…

Aceiași cercetători au demonstrat și că oamenii cu o gândire negativistă iertau foarte greu și nici nu participau la ritualuri religioase. Toți oamenii pozitivi erau mult mai sănătoși atât fizic, cât și psihic.