TEST: Aproape nimeni nu poate citi acest text, tu poți?!

669

La prima vedere pare destul de banal, cu toate acestea, 95% dintre români nu reușesc să-l citească în întregime.

Aproape nimeni nu poate citi acest text, tu poți

Carmen Ivanov, cunoscuta profesoară de dicție din țara noastră, a lansat în anul 2013 o carte de dicție ce conține peste 300 de astfel de exerciții care sunt foarte dificile. Aceste exerciții par desprinse dintr-un mediu fantastic și dau mari bătăi de cap pentru peste 95% dintre români.

Exercițiul de mai jos cu siguranță va reuși să îți schimbe modul de gândire și felul în care credeai că stăpânești până acum limba română.

Iată ce trebuie să faci: citește cu voce tare cuvintele din textul de mai jos, într-un ritm mediu, fără a silabisi. Dacă faci chiar și o sigură greșeală, ai picat testul!

Textul preluat reprezintă un fragment din manualul de dicție „Șase sași în șase saci” al autoarei Carmen Ivanov.

Chiar dacă greșești, nu trebuie să te descurajezi în totalitate. Repetă exercițiul cu voce tare până când sunetele se vor auzi clar, așa cum sunt scrise în text.

Așadar, să începem:

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor…

Ai reușit? Dacă nu, mai ai și alte încercări la dispoziție, nu te da bătută!