HomeStiri Mondene Testul Rorschach – „detectivul” unei personalități rele

Testul Rorschach – „detectivul” unei personalități rele

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/07/Testul-Rorschach.jpg

Cu siguranță ai văzut și tu acele filme polițiste sau diverse seriale unde apar secvențe cu aceste imagini cu pete asemănătoare celor de cerneală, însă mai mult ca sigur nu știai care este rolul lor și de ce se apelează la ele.

Ei bine, află că acestea au fost special realizate pentru testul denumit „Rorschach”, test al cărui scop este acela de a determina care sunt tendințele criminale ale unei persoane. Tu te-ai gândit vreodată cât de rea ești?


1. Acest prim cartonaș îți oferă indicii referitoare la modul în care te comporți și atitudinea pe care o adopți în situațiile de criză sau atunci când este nervoasă.

Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: forma unui fluture, două siluete umane sau intrarea unei peșteri – acestea sunt răspunsurile neutre și ilustrează un comportament, o reacție normală atunci când te confrunți cu situații mai dificile sau o mică problemă pe care o întâmpini în relațiile cu oamenii din jur.
Eventuale interpretări de natură sexuală: organul reproducător masculin, fapt ce indică anumite probleme de intimitate.

2. Acesta îți arată modul cum reacționezi când te confrunți cu situații noi.
Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: forma unui liliac, a unui fluture sau silueta unui bărbat.
În acest caz, se presupune că te obișnuiești destul de ușor cu situații nemaiîntâlnite până în momentul respectiv, însă poți deveni ușor paranoică la întâlnirea unei măști ce reprezintă un animal.

Eventuale interpretări de natură sexuală: dacă ți se pare că desenul se aseamănă unor sâni sau cu ipostaze indecente feminine, este posibil să ai probleme în ceea ce privește stima de sine și modul în care consideri că ești percepută de cei din jur și de către partenerul tău.


3. Cartonașul cu numărul trei îți arată modalitatea de interacțiune cu persoanele din jur.
Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: organe masculine sau sânii unei femei, pete de culoare roșie, fundiță, papion sau forma unui stomac.

Dacă oferi unul dintre primele două răspunsuri, se presupune că ai probleme în ceea ce privește orientarea ta sexuală, iar dacă optezi pentru unul dintre următoarele răspunsuri este posibil să ai anumite tendințe de natură criminală.

4. Această figură întunecată și care pare să domine, arată modul în care reacționezi când te confrunți cu autoritățile.
Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: figura unui mascul, a unui urs sau chiar o gorilă, lucru ce ilustrează faptul că știi ce atitudine să adopți față de superiori. Alte posibile răspunsuri mai sunt și pielea unui animal care ilustrează probleme din copilărie cu părinții, fapt ce ți-a produs anumite traume.

Eventuale interpretări de natură sexuală: organul reproducător masculin sau cel feminin, care ilustrează o problemă de stăpânire în interacțiunea cu persoanele care au o poziție superioară.


5. Acesta arată modalitatea ta de abordare a situațiilor mai complicate.
Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: forma unui diamant, o pictură foarte colorată, un patruped, copaci, fluturi sau chiar bradul de Crăciun.

Ești o persoană optimistă, iar dacă vezi silueta unui animal, acest lucru semnifică faptul că reușești să găsești mereu soluția ideală pentru a scăpa de problemele cu care te confrunți. Dacă nu reușești să vezi figura unui animal, înseamnă că ai probleme de personalitate și te adaptezi greu în societate.

Eventuale interpretări de natură sexuală: organele sexuale ale unei femei, fapt ce ilustrează probleme de intimitate și insatisfacție sexuală.

6. Fiind și cel mai complex, acesta este ultimul cartonaș al testului și analizează care sunt prioritățile fiecărei persoane.

Răspunsuri oferite și modalitate de interpretare: peisaje subacvatice sau insecte observate prin microscop, lucru care arată că ai tendința de arunca o privire de ansamblu asupra problemelor cu care te confrunți și le analizezi bine înainte de a lua diverse hotărâri.

Dacă vezi în zona centrală a imaginii o figură feminină sau persoane care fumează, însemnă că ai o părere negativă față de oameni și tinzi să ai o „inimă rea”.

Eventuale interpretări de natură sexuală: orice tip de organ sexual identificat în poză reprezintă o disfuncție sexuală.

Responsabil pentru acest test este Hermann Rorschach, de unde și numele testului, un fan al picturii și elevul lui Eugen Bleuler, specialist în psihiatrie și psihanaliză…

Dacă vrei să descoperi acel „delincvent” care se ascunde în tine, în cazul în care acesta există, aruncă o privire atentă pe cartonașe și surprinde-te singură!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed