HomeStiri Mondene „Tips & tricks” prin care să ajungi mai ușor la orgasm!

„Tips & tricks” prin care să ajungi mai ușor la orgasm!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
Tips-tricks”-prin-care-să-ajungi-mai-ușor-la-orgasm in Stiri Mondene

Sau, dacă e să trecem la un limbaj mai uzual, sfaturi practice oferite de un psiholog de experiență, prin care poți ajunge mai rapid la orgasm (fără să uiți însă de preludiu).

Altfel spus, indicii valoroase care sunt legate de acele simțuri pe care trebuie să le stimulezi și cum anume să faci acest lucru, sau indicii pentru cum anume să decurgă întregul act sexual, de la preludiu și până la finalizare. Toate acestea sunt aspecte care trebuie studiate și citite în cuplu!

Cu siguranță cele mai mari frustrări de cuplu sunt cele care sunt legate de actul sexual. Acestea se leagă de modalitatea în care se desfășoară, unde se desfășoară, durata lui, pozițiile, așteptările partenerilor, fanteziile, iar în cele din urmă, cel mai important și dorit, orgasmul. Pentru a înțelege mai bine sfaturile și perspectiva psihologului, vom compara plăcerea obținerii orgasmului cu plăcerea cu care savurăm o salată.

Dacă vrem ca aceasta să fie cât mai bună, trebuie să ne asigurăm că va cuprinde cât mai multe elemente care vor reuși să ne satisfacă din mai multe puncte de vedere și anume: vizual, auditiv, olfactiv, gustativ și tactil. Însă, nu trebuie să uităm de aspectele care sunt puțin mai sensibile, de exemplu: cronocepţia – simţul trecerii timpului, termocepţia-simţul temperaturii și nocicepţia – sensibilitatea la durere.

Trucuri utile și eficiente

Fiecare simț trebuie activat treptat, iar punctul de plecare poate fi reprezentat de o muzică în surdină, pentru a putea încânta auzul. Un joc de lumină, printr-o atmosferă puțin mai întunecată, dar care să permită totuși observarea unor elemente ce provoacă pofta din punct de vedere vizual, pentru a putea satisface acest simț, al văzului. Aici intervine și încrederea în propriul corp, unele persoane preferând să-l mascheze atât cât pot, iar altele aleg să își dezvăluie întregul lor corp fără nicio reținere. Întreaga ambianță poate fi completată prin stimularea simțului olfactiv. Trebuie să te asiguri că ești sănătoasă, să acorzi atenție igienei și să folosești un parfum dintre cele mai de calitate.

După ce te-ai asigurat că întreaga ambianță este pregătită și observi că partenerul este și el încântat de acest lucru, dar și de tine, puteți trece la acțiune, bazându-vă în totalitate pe simțurile voastre.

Iată cum puteți stimula mai bine toate aceste simțuri și cum anume să procedați:

Simțul gustativ

Puțină frișcă sau, de ce nu, câteva picături de șampanie prelinse pe trupul partenerului. Acestea vor reuși să îți încânte pofta pentru a „gusta” trupul acestuia, pofta fiind din ce în ce mai mare.

Simțul tactil

Niște mișcări fine, o pană trecută peste spate și până pe fesieri, zgâriatul subtil cu unghiile sau masajul sunt elementele cheie care vor reuși să stârnească și mai mult dorința și nu numai, în acest mod și satisfacția resimțită va fi una mai accentuată.

Simțul auditiv

Expresiile și cuvintele de mulțumire sunt cele care vor funcționa din această perspectivă. Niște expresii mai sofisticate cu siguranță vor reuși să „încingă” întreaga atmosferă.

Nocicepția (sensibilitatea la durere)

Aici ne putem lua după cunoscutul film „Fifty Shades of Grey”, fiind un lucru pe care cu siguranță fiecare cuplu este tentat să îl încerce și care a atras atenția celor care au anumite fantezii. Cu toate acestea, trebuie să acordăm atenție pentru a nu exagera.

Pentru a vă asigura că viața sexuală este una de calitate, trebuie să vă asigurați că amândoi vă simțiți iubiți, răsfățați, doriți, excitați și atrași unul de celălalt și, de ce nu, chiar și „posedați” (termen care descrie stăpânirea și dominarea de către partener pe durata actului sexual).

Greșeli întâlnite în dormitor

Comunicarea este foarte importantă, chiar și în dormitor. Un alt „drum” care duce către orgasm este o comunicare deschisă și sinceră, care să fie legată de fantezii, dorințe, permisiuni și tot ceea ce implică viața sexuală.

Iată ce spune psihologul că au afirmat anumiți pacienți care s-au prezentat la cabinet, unele experiențe din care trebuie să înveți:

„Nu îi spun ce îmi doresc, ca să nu creadă că sunt depravat”. Răspuns: „Dacă nu îi spui, nu are de unde să ştie. Iar ceea ce doreşti nu trebuie neapărat spus, poate fi îndrumat prin gesturi sau i se poate insinua…”

„Nu îi spun ce îmi doresc pentru că este bărbat şi a avut mai multe femei până acum, deci cu siguranţă ştie să mă aducă pe culmile plăcerii.” Răspuns: „Fiecare femeie are propriul mod în care se simte bine”.

„Eu aşa ceva nu fac”. Atunci când vine vorba de actul sexual, imaginația umană a fost mereu debordantă, de la sexul care implică parteneri de același sex până la sexul cu parteneri diferiți sau chiar animale.

Imaginația săracă îți poate răpi plăcerea de a experimenta, însă și o permisibilitate ridicată poate duce la destrămarea cuplului. Punctul central este comunicarea, cu scopul de a afla ce anume este pe placul fiecărui partener, dar și pentru autodescoperire.

Alte teme care intervin sunt intimitatea și definirea clară a limitelor acesteia (acestea putând fi dorința de a dormi singur în pat sau chiar în cameră, ori cabinele de probă ca loc pentru a întreține relații intime) și respectul (dorințelor ambilor parteneri). În cazul în care dorințele partenerei sau partenerului le depășesc pe cele proprii, va trebui să fiți dispuși să o/îl recuceriți și nu faceți greșeala uriașă de a spune (în special bărbații): „eşti a mea şi trebuie să mă satisfaci”. Ceea ce este corect însă să spui este: „Am să încerc să te fac să mă doreşti. Dacă nu, şi mâine este o zi… sau o noapte.”

Fiți spontani, să nu vă feriți în a încerca poziții noi, să apelați la jucării sexuale sau chiar la afrodiziace, acestea pot îmbunătăți mereu viața sexuală pe care o aveți și merită să încercați măcar o dată…

Nu trebuie să uitați de faptul că toate acestea reprezintă un ingredient care îmbunătățește întreaga rețetă și nu este însăși plăcerea. Atenție celor care confundă sexul cu alcoolismul, excesul de medicamente sau chiar droguri. Prin aceste metode puteți influența cronocepția (simţul trecerii timpului) și nu veți mai simți cum a trecut timpul alături de partener, cel lângă care vrei să „trăiești fericită până la adânci bătrâneţi”.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed