HomeStiri Mondene Tipuri de argilă cosmetică și acțiunea lor

Tipuri de argilă cosmetică și acțiunea lor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 616 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/10/Argila.jpg

Cu o „carte de vizită” bogată, argila este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa cosmetică a oricărei femei. Potrivită pentru toate tipurile de ten, această pulbere intră în componenţa multor măşti care redau frumuseţea pielii.

Numită şi „pământ miraculos”, argila aduce numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Graţie conţinutului de minerale (magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor) şi de oligoelemente, argila are acţiune calmantă, cicatrizantă, antiseptică, tonifiantă şi purificatoare asupra pielii. De altfel, conţinutul de minerale este şi cel care determină culoarea acestei pulberi. Există argilă albă, verde, roşie, galbenă, roz şi albastră, fiecare fiind recomandată pentru diverse probleme ale tenului.

Iată ce argilă să folosești, în funcție de tipul tău de ten!

Argila albă (caolin)

Este un mineral foarte valoros pentru îngrijirea pielii, fiind principala materie prima tradiţională, folosită la prepararea produselor cosmetice, în principal datorită purităţii şi fineţii. Ca produs farmaceutic se foloseşte sub formă de prafuri, alifii, paste, în tratarea iritațiilor şi arsurilor.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed