Home Stiri Top 20 filme coreene

Top 20 filme coreene

autor Elena Yvette
453 vizualizari
filme coreene
loading...

Filme coreene renumite pentru caracterul lor dramatic, pentru poveștile de iubire pe care le dezvoltă, respectiv pentru ecranizările de tip fantastic.

filme coreene

Aceste filme coreene sunt printre cel mai bine cotate filme ale momentului, dintre care dramele au cel mai mare impact asupra celor care le vizionează.

Vă propunem, în rândurile următoare, un top 20 al celor mai bune filme coreene care vă vor ține cu sufletul la gură pe tot parcursul difuzării.

TOP 20 filme coreene

  1. Filmul coreean Capcana – Cheese in the trap (2016) este un film în care sunt prezentați o adolescentă (Hong Seol) nevoită să lucreze pentru a se putea întreține la școală, respectiv un tânăr (Yoo Jung), cel care simte atracție față de adolescentă și care o ajută să obțină o bursă pentru a-și putea continua studiile fără a fi nevoită să muncească în paralel. Este acesta, oare, începutul unei idile?

2. Un film coreean de acțiune este Eul adevărat (2017), în care este prezentată lumea periculoasă a imaginației. Este, de fapt, un film despre regăsirea sinelui într-o lume interioară în care patronează dualitatea, dubla personalitate.

3. Alături de zei: cele două tărâmuri  – Along With the Gods: The Two Worlds (2017) este un film fantezist care tratează tema reîncărnării, respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească Ja-hong pentru a primi darul vieții încă o dată. Va reuși acesta să treacă testul zeilor?

4. Ticăloasa (2017) este unul dintre acele filme coreene de acțiune ce au în centru o protagonistă căreia nu îi tremură mâna atunci când vine vorba de vărsare de sânge. Din ce motive o face, însă?

5. Un film coreean, în care lumea se transformă cât ai clipi în haos total, este Caietul morții: Iluminarea unei noi lumi (2016). Cine se fac responsabili totuși de instaurarea confuziei pe pământ?

6. Veteran (2015) este unul dintre acele filme coreene de acțiune în care se încearcă capturarea celui mai râvnit și mai tânăr criminal (Jo Tae-oh), de către polițistul Seo Do-cheol. Va reuși omul legii să-l captureze pe cel care a reușit cumva să scape de pedeapsă datorită poziției sociale?

7. Vremea umbrelor – The Age of Shadows (2015) este un film coreean în care accentul cade pe manipulare, pe jocul psihologic în favoarea unei operațiuni în care coreeanul Lee Jung-chool trece de partea japonezilor. Deși Lee, prin secretele pe care le află, ar putea să distrugă în totalitate operațiunea; acesta o va face sau nu?

8. 26 de ani – 26 years (2012) este un film coreean despre protestul civil din Gwangju, acolo unde cele mai importante persoane din viața protagoniștilor noștri au fost uciși cu sânge rece. Va rămâne totul în trecut, deși au trecut mai bine de două decenii sau vor pune în aplicare un plan de răzbunare?

9. Himalaya – the Himalayas (2015) este unul dintre acele filme coreene ce au la bază o poveste reală. Filmul este, în fond, urmărirea unei acțiuni de recuperare a unui alpinist începător. UM Hong-gil este cel care, în ciuda tuturor prevențiilor din partea apropiaților, se încumetă să meargă în căutarea tânărului. Cum se va finaliza această expediție și ce obstacole trebuie să depășească eroul nostru?

10. Înțelegerea (2015) este unul dintre acele filme coreene în care se urmărește acțiunea de răzbunare dusă împotriva ucigașului Kang-Cheon. Sora lui Tae Su, detectiv renumit, respectiv soția lui Seung Hyun sunt răpuse cu sânge rece de același criminal. Vor reuși cei doi să răzbune moartea acestor femei?

11. Un film coreean, ce are la bază o legendă recunoscută în rândul coreenilor, este Regină pentru șapte zile – QUEEN FOR SEVEN DAYS. Filmul ne face cunoscută o poveste de dragoste cu final tragic, între regele Jungjong, respectiv regina Dangyeon. Ce va determina deposedarea de titlul regal al reginei abia intrate în drepturi?

12. Un accident de mașină este cel care îi aduce lui Seok Won pierderea a zece ani de amintiri. Filmul coreean Nu mă uita (2016) este o dramă puternică în care amnezia creează probleme mari în recuperarea propriei familii și a sinelui nerecunoscut.

13. Trenul spre Busan – Train to Busan (2016) este unul dintre acele filme coreene de acțiune în care domină suspansul și neprevăzutul. Pe lângă latura de acțiune a filmului, acesta prezintă și una de groază, prin prezența a o sumedenie de zombie care au un singur țel, acela de a ucide fără milă un număr inestimabil de oameni. Vor ajunge persoanele îmbarcate în tren la destinație în siguranță?

14. Trădarea aduce după sine moartea în filmul coreean Amintirile unei săbii – Memories of the Sword (2015). Fiica ucigașului lui Pung-chun va alege fuga împreună cu sora ucisului și cu sabia acestuia, în loc să-și urmeze tatăl asasin. Ceea ce plănuiește fiica lui Duk-gi este cu totul neașteptat.

15. Flori de gheață – A Frozen Flower (2008) este unul dintre acele filme coreene cu acțiunea plasată în perioada de criză a teritoriului coreean, anii 1300-1360. Pe lângă expunerea situației de vasalitate față de mongoli, filmul destăinuie o iubire între regină, rege și șeful gărzii. Cine este, de fapt, șeful gărzii și care este rolul acestuia în cuplul regal?

16. Un film coreean dominat de vărsare de sânge este Asasinatul (2015). Acțiunea este una controversată, plasată în perioada în care Coreea se afla sub stăpânire japoneză. Cine este asasinul plătit și, inclusiv, spionul japonezilor?

17 Acuzat pe nedrept – Running Man (2013) este un film coreean în care este urmărit destinul unui bărbat considerat criminal doar pentru că se afla la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Ce îl determină pe acesta să fugă pentru a nu fi capturat și îl împiedică să spună adevărul?

18. Un taximetrist – A Taxi Driver (2017) este un film coreean în care este urmărit destinul unui tată singur care face sacrificii pentru ca fetei sale să nu îi lipsească nimic. Cum reușește acesta să îi garanteze fiicei sale o viață lipsită de griji?

19. Un film coreean de o tristețe fără margini este Crăciun în august (1998). Filmul ne înfățișează un cuplu, relația lor de iubire având o evoluție tragică. Din ce motive, însă?

20. Coreenii sunt buni, fără doar și poate, și în ceea ce privește categoria de filme coreene de comedie. Pentru că te iubesc – BECAUSE I LOVE YOU (2017) este un film coreean de comedie în care personajul principal, Jin Lee Hyung, are puteri supraomenești, fiind înzestrat cu controlul asupra iubirii celor din jur. Are rolul, altfel spus, unui Cupidon coreean… Totuși, ce se întâmplă însă cu viața sa amoroasă?

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies