HomeStiri Mondene Top 20 filme cu adolescenți

Top 20 filme cu adolescenți

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 4,2K views
Filme cu adolescenti

Filme cu adolescenți cu o popularitate nu doar în rândul tinerilor, ci și în rândul adulților.

Filme cu adolescenți de dragoste, comedii copioase în limba română și engleză.

Astăzi, vă vom pune la dispoziție un top 20 al celor mai fascinante filme cu adolescenți.

Cele mai bune filme cu adolescenți

  1. The Fault in Our Stars (2014) este unul dintre cele mai renumite filme cu adolescenți, ecranizat după romanul omonim. Filmul dezvoltă o dramă, dar, în același timp, și o frumoasă poveste de dragoste. Protagoniștii sunt amândoi suferinzi de o boală cumplită aflată în fază terminală. Fiecare găsește în celălalt sprijinul și puterea de care are nevoie pentru a merge mai departe.

2. If I Stay (2014) este un film cu adolescenți în care se transpune povestea expusă și în paginile cărții omonime. Filmul este, în fond, drama unei adolescente care rămâne orfană de ambii părinți și care își pierde fratele în aceeași zi, într-un banal accident de mașină. Dacă înainte se pregătea să se înscrie la o renumită școală, acum deciziile îi sunt date complet peste cap.

3. Un film cu adolescenți și despre aceștia, realizat pe meleaguri românești, este Liceenii (1986). Filmul are în centru povești de iubire ce prind viață și se desfășoară pe parcursul liceului. Poveștile sunt încurcate, presărate, uneori, cu evenimente cu tentă dramatică, dar, în fond, liniștea este cea care domnește.

4. Thirteen (2014) este un film cu adolescenți ce tratează tema anturajului defectuos pentru Tracy, tânăra care nu creează niciodată probleme. Ce se întâmplă însă când aceasta se împrietenește cu cea mai populară fată a liceului, Evie, și care este influența acesteia asupra comportamentului fetei cuminți?

5. Tineri însurăței – Just Married (2003) este un film cu adolescenți în care mariajul este realizat în condiții pripite. Tom Leezak și Sarah McNerney sunt două suflete provenind din medii diferite, motiv pentru care relația lor nu va fi acceptată de toată lumea. Proaspăt căsătoriți, aceștia pleacă în călătorie unde o serie de evenimente vor face cuplul să treacă prin probe de foc.

6. Un film despre sacrificiul prin muncă pentru permiterea unei călătorii în extravagantul Paris este Monte Carlo (2011). O serie de evenimente neașteptate o transpun pe Grace și pe prietenele sale, ajunse la Paris, într-un scenariu la care nici nu visaseră vreodată, din pricina unei confuzii. Ceea ce trăiesc tinerele va fi peste măsura așteptărilor acestora.

7. Remember Me (2010) este un film cu adolescenți în care ne este prezentată povestea de dragoste dintre Tyler și Ally. Adolescenții au suflete similare din pricina faptului că familiile celor doi trec prin situații critice: un divorț, respectiv moartea mamei. Cuplul recent format este supus unor încercări peste care este greu să treacă.

8. Chalet Girl (2011) este un film cu adolescenți despre dorința de depășire a condiției precare. Kim Matthenews este nevoită să-și ajute tatăl, moment în care i se deschide o lume nouă în care va avea interacțiuni cu lucruri neexplorate până atunci. Care este destinul fetei în noul loc de muncă?

9. Raise Your Voice (2004) este un film cu adolescenți în care tinerețea se confundă cu pasiunea pentru muzică, și nu numai. Filmul este despre depășirea unei drame familiale prin cântec și, totodată, adaptarea într-un mediu social distinct. Va reuși tânăra să-și facă vocea auzită în orașul luminilor?

10. Another Cinderella Story (2008) este un film cu adolescenți în care este reinterpretată povestea renumită a Cenușăresei. Cenușăreasa modernă, Mary, are aceeași condiție ca și Cenușăreasa cunoscută, având aptitudini de dans. Care este destinul Cenușăresei moderne până la final?

11. The Vow (2012) este un film cu adolescenți ce are în centru doi tineri căsătoriți care sunt victimele unui accident de mașină. Relația tinerilor căsătoriți va fi una pusă la grea încercare. Vor reuși Paige și Leo să treacă toate obstacolele ce le apar în cale?

12. 17 Again (2009) este un film cu adolescenți despre alegeri greșite. Deși Mike O’Donnell este înconjurat de tot ceea ce și-a dorit vreodată, acesta cade într-o stare dominată de frustrări. Dorința supremă este întoarcerea în timp pentru a schimba cursul propriei vieți. I se va îndeplini visul?

13. Boat Trip (2002) este un film cu adolescenți, de comedie. Filmul prezintă povestea a doi tineri dornici de a cunoaște persoane de sex feminin, motiv pentru care își vor cumpăra bilete pentru o croazieră. Aceștia vor greși însă îmbarcarea. Ce surprize vor avea pe vas?

14. Un film cu adolescenți în care se prezintă drama unui cuplu este One Day (2011). Filmul are în centru personajele Emma Morley, respectiv Dexter Mayhew. Aceștia au o prietenie legată în ziua festivității de absolvire a studiilor universitare: 15 iulie. Se spune că de la prietenie la dragoste e doar un pas… sau 20 de ani.

15. Ghost (1990) este un film cu adolescenți în care se urmărește povestea amoroasă dintre Sam și Molly. Relația celor doi ia o turnură neașteptată.

16. Friends With Benefits (2011) este un film de comedie romantică, avându-i în centru pe Dylan și Jamie. Povestea celor doi este, în aparenț și pentru ochii lumii, una de prietenie. Ce se întâmplă însă când lucrurile merg puțin prea departe pentru niște simpli prieteni?

17. Water For Elephants (2011) este un film cu adolescenți în care se urmărește destinul lui Jakob Jankovski. Din pricina unei drame familiale, viața acestuia ia o turnură neașteptată în sensul în care, din absolvent al facultății de medicină veterinară va ajunge medic veterinar la un circ, datorită unei întâmplări hazardate. Ce îl așteaptă în noua lume în care a pătruns?

18. Crazy Stupid Love (2011) este un film cu adolescenți novici în cele ale cuceririi unei femei. Acesta este motivul pentru care Cal Weaver se oferă să îl învețe pe Jacob Palmer, un tânăr neexperimentat, să atragă o femeie.

19. The Kings of Summer (2013) este unul dintre acele filme cu adolescenți, de comedie. Trei tineri – Joe Toy, Patrick, Biaggio – decid să se debaraseze de problemele familiale și să se izoleze în pădure. Aceștia devin prieteni de nedespărțit până ce apar personaje noi în peisaj.

20. The Perks of Being a Wallflower (2012) este un romantic film cu adolescenți. Având un fond dramatic, filmul urmărește intrarea lui Charlie în viața de noapte a drogurilor și a plăcerilor carnale. Un film despre viața dublă adolescentină, despre tentații și datorii, deopotrivă…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed