Home Stiri Top 20 filme fantastice

Top 20 filme fantastice

autor Elena Yvette
375 vizualizari
filme fantastice
loading...

Filme fantastice care ne transpun în lumi în care acțiunile sunt dominate de supranatural, iar personajele sunt înzestrate cu puteri supraomenești.

Deseori, filmele fantastice se confundă cu cele de groază, rezultând astfel niște ecranizări absolut incredibile.

Pentru a vă ajuta în alegerea unui film fantastic, vă propunem un top 20 al celor mai bune filme fantastice.

1. Oamenii X: Apocalipsa – X-Men: Apocalypse (2016) este un film fantastic în care sunt prezentate o serie de mutanți, dintre care cel înzestrat cu cele mai mari puteri este Apocalypse. Acesta este responsabilul cu distrugerea umanității. Va reuși aceasta să se sustragă haosului total?

2. Avatar (2009) este un film fantastic în care este adus în prim-plan un fost războinic, imobilizat acum într-un scaun cu rotile. Aflat într-o misiune pe planeta Pandora, acesta se aliază cu locuitorii construiți cu ADN uman pentru a lupta împotriva lăcomiei umane. Vor reuși să câștige lupta împotriva oamenilor de știință?

3. Un excelent film fantastic este Warcraft (2016). Filmul prezintă o lume fictivă, reprezentată de planeta Azeroth, în care are loc prima luptă între omenire și orci. Atât liderul oamenilor (Anduin Lothar), cât și cel al orcilor (Orgrim) sunt dispuși la sacrificarea a ceea ce este nevoie, cu scopul de a-și salva poporul.

4. Maleficent (2014) reprezintă o reiterare a poveștii Frumoasa din pădurea adormită. Este un film fantastic despre răzbunare, ceea ce atrage abaterea unui blestem înfricoșător asupra fiicei succesorului la tron, Aurora. Care este rolul acesteia în cadrul întregului ținut?

5. Povestea nespusă – Dracula Untold (2014) este un film fantastic în care se are în vedere legenda transilvăneană a lui Vlad Țepeș. În încercarea sa de salvare a familiei și a poporului, Dracula trebuie să facă sacrificii enorme. Care este prețul plătit pentru dorința lui de ieșire de sub influența turcă?

6. Venom (2018) este un film despre confundarea a două ființe într-una singură, însemnând faptul că jurnalistul Eddie Brock se confundă cu extraterestrul Venom. Prin această îmbinare, Eddie este înzestrat cu puteri supranaturale, ceea ce îl ajută în încercarea sa de aflare a adevărului despre Fundația Vida.

7. Un film fantastic în care se expune realitatea unei lumi post-apocaliptice este Mașinării infernale – Mortal Engines (2018). Filmul aduce în prim-plan niște întâmplări fantastice, precum orașele ce au dobândit roți și necesitatea de a se consuma între ele pentru supraviețuire. Patru persoane cu puteri supraomenești se aliază pentru a opri haosul creat și a readuce totul la normalitate.

8. Călătorind prin univers – Interstellar (2014) este un film fantastic în care se urmărește destinul personajului interpretat de Anne Hathaway, respectiv cel al lui Matthew McConaughey. Descoperirile celor doi privesc timpul, prin găsirea unui tunel temporal. Călătoria interstelară îi va conduce și la aflarea altor secrete benefice pentru interesul întregii omeniri?

9. Dark Phoenix (2019) este un film fantastic realiat ca o continuare a seriei X-Men. Filmul are la bază o călătorie în spațiu, ce are un final tragic pentru Jean. Forța cu care a fost lovită o va transforma într-o persoană cu puteri și mai mari odată ajunsă pe teritoriul Terrei. Ce se va întâmpla cu oamenii X și cu Jean în aceste condiții?

10. Începutul – Inception (2010) este un film fantastic despre oferirea unei șanse noi în ceea ce-l privește pe Dom Cobb. Acesta trebuie să îndeplinească o misiune ce poartă numele filmului, constând în impunerea unei idei fatale. Va reuși acesta să ducă misiunea la bun sfârșit, astfel încât să renunțe la viața de fugar?

11. Prometheus (2012) este un film fantastic plasat la final de secol. O echipă de cercetători întreprind o călătorie interstelară, într-o navă cu denumirea omonimă filmului. Scopul explorării este cel de a rezolva misterul vieții pe Terra.

12. Alien (1979) este un film fantastic despre existența extratereștrilor, îmbinându-se perfect cu stilul filmelor de groază. Filmul aduce în prim-plan călătoria navei Nostromo, care își schimbă sensul de mers din cauza interceptării unui S.O.S. Ceea ce vor descoperi atunci când ajung în dreptul coordonatelor primite le va schimba total viața celor aflați la bordul navei.

13. Mireasa lui Frankenstein – Bride of Frankenstein (1935) este un film fantastic în care se îmbină și elemente de groază. Filmul are în prim-plan experimentele îngrozitoare făcute de doctorul Frankenstein, prin crearea unor monștri. Deși dorința acestuia este aceea de a înceta, cineva îl va determina să acționeze pentru a trezi o creatură monstruoasă. Care va fi alegerea doctorului Frankenstein?

14. Aquaman (2018) este un film fantastic ce are drept protagonist o ființă cu puteri supranaturale, datorită faptului că existența sa poate fi dusă atât în mediul terestru, cât și în cel acvatic. Care este misiunea lui Curry?

15. Overlord (2018) este un film fantastic despre descoperirea unor secrete tulburătoare în catacombele unei biserici. Soldații americani vor trebui să se confrunte cu ceea ce au descoperit, pentru a salva toată omenirea.

16. Un film despre fenomene paranormale este Misterul ceasului din perete – The House with a Clock in Its Walls (2018). Protagonistul, un băiat de doar zece ani, rămas orfan, este nevoit să trăiască împreună cu unchiul său. Ce adevăr șocant descoperă băiatul odată ajuns în casa acestuia?

17. Misiune în spațiu – Gravity (2013) este un film fantastic ce are în centru călătoria în spațiu întreprinsă de Ryan Stone și Matt Kowalsky. În cadrul misiunii, aceștia vor pierde controlul, ceea ce îi va face prizonieri în spațiul cosmic. Vor reuși să restabilească legătura cu Pământul?

18. Minți primejdioase – The Darkest Minds (2018) este un film în care se urmărește destinul unor tineri ce supraviețuiesc epidemiei din America. Oare cu ce puteri supranaturale vor fi aceștia înzestrați și care le este rolul în cadrul comunității lor?

19. Un film fantastic ce are în centru un experiment care dă greș este Scăpați de sub control – Rampage (2018). Experimentul are în vedere construirea unor mutanți genetici care scapă de sub controlul cercetătorilor. Care va fi destinul acestora?

20. Logan (2017) este un film fantastic ce are acțiunea plasată în viitorul apropiat. Logan este personajul principal, un om cu puteri supranaturale de vindecare automată, dar care, odată cu trecerea timpului, încep să se diminueze considerabil. Își va face apariția totuși o tânără care va avea un rol covârșitor în destinul acestuia…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies