Top 3 „altfel” de milionari care traiesc pe stradă

408

Majoritatea oamenilor bogați nu și-ar schimba viața. Sunt puțini oameni bogați care au ales să trăiască precum oamenii obișnuiți, să muncească zi de zi. Haideți să aflăm poveștile a trei dintre bogații care preferă să trăiască o viață normală.

Top-3-„altfel”-de-milionari-care-traiesc-pe-strada

Yu Youzhen, milionara care lucrează ca gunoier

Pentru a le arăta copiilor ei ce însemnă cu adevărat banii și cum se câștigă ei, Yu, milionară, lucrează la curățarea străzilor orașului. Salariul ei este de 1.420 de yuani pe lună, deși averea ei este enormă.

Yu Youzhen

Yu și soțul ei erau simpli fermieri în Huojiawan, care închiriau cămăruța lor zilierilor veniți să muncească pământurile. Așa au ajuns să strângă bani și să fie prima familie care a avut o casă cu trei etaje în district. Nu după mult timp, femeia s-a angajat ca gunoier și lucrează în fiecare zi de la ora 3:00, șase ore. Aceasta le-a spus copiilor ei că dacă nu se vor angaja atunci când vor fi adulți, va dona toate proprietățile pe care le deține.

În prezent, băiatul femeii lucrează ca șofer și câștigă 2000 de yuani pe lună, iar fata ei lucrează ca funcționară și câștigă 3000 de yuani.

Warren Buffet, miliardarul care donează peste jumătate din avere

Warren este în top 5 cei mai bogați oameni din lume. Acesta locuiește în prima lui casă pe care și-a cumpărat-o cu mulți ani în urmă alături de prima sa soție cu doar 31.500 de dolari. Miliardarul Warren este președinte al corporației internaționale Berkshire Hathaway, nu îl păzește nimeni și își conduce singur mașina, care este veche și deloc modernă sau scumpă.

Warren Buffet

În anul 2006, Warren a decis să își doneze 85% din avere fundației lui Bill Gates și soției lui; averea este de 45 de miliarde de dolari. Aceștia i-au promis că banii vor fi folosiți la educarea copiilor din țările sărace și a celor grav bolnavi.

Karl Rabeder, milionarul care a donat toată averea şi s-a mutat la munte

Karl, care era sărac în copilărie, credea că banii îi pot aduce fericirea. După ce a devenit miliardar, și-a dat seama că nu este chiar așa cum credea el. După ce a ajuns la o avere de trei milioane de lire sterline, s-a hotărât să o ia de la capăt. Acesta și-a donat toată averea unor societăți caritabile înființate chiar de compania lui, și-a vândut vila de la munte din Alpi, casa de vacanță din Franța, avioanele private și Audi-ul pe care îl avea, și a decis să se mute la cabana retrasă din pădurile din Austria. Astfel, acesta trăiește cu 1.350 de dolari pe lună, iar averea lui este administrată de un ONG caritabil…

Karl Rabeder