Top 5 alimentele care previn dezechilibrarea hormonală la femei

Share

Echilibrarea hormonilor este un proces la care poţi ajunge dacă înveţi să combini alimentele în mod corect. Totodată, dacă faci acest lucru, vei avea parte şi de alte beneficii, precum: o piele hidratată, piele care va avea un aspect natural, iar sistemul de reproducere va fi sănătos şi va funcţiona aşa cum trebuie.

Alimentele care conţin nutrienţi te vor ajuta să ai o stare de spirit mult mai bună, un metabolism ce va funcţiona aşa cum trebuie, o piele sănătoasă, un nivel ridicat de energie, libidoul va fi sănătos, iar tractul digestiv va fi funcţional.

Când este cel mai important să îţi echilibrezi hormonii?

Perioada de menstruaţie este cea mai complicată din acest punct de vedere, iar echilibrarea hormonilor în aceste zile trebuie să fie făcută neapărat şi ca la carte. Câteva alimente pot ajuta hormonii să faciliteze acest proces.

Nu doar femeile care se confruntă cu menstruaţia pot consuma acele alimente, ci şi persoanele care au între 35 şi 50 de ani, la fel şi femeile care se confruntă cu pre-menopauza şi cele care sunt deja la menopauză.

Aceste alimente le fac atât de bine, deoarece nu doar că le ajută îşi controleze hormonii, dar le şi împrospătează celulele, lucru care le face să arate cu câţiva ani mai tinere.

Care sunt alimentele ce ajută la prevenirea dezechilibrării hormonale?

Iaurtul

  • Deoarece este un produs obţinut din lapte fermentat, iaurtul conţine o cantitate foarte mare de calciu şi este foarte bun atât pentru echilibrarea hormonilor, cât şi pentru oase.
  • Numărul bacteriilor sănătoase care se află în intestin va creşte.

Avocado

  • Conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase.
  • Este bogat în fibre, vitamina B, potasiu, vitamina E, magneziu şi acid folic.

Peştele gras

  • Conţine Omega-3 şi alți acizi graşi.
  • Previne mai multe boli (depresie, boli inflamatorii, boli de inimă şi hipertensiune arterială) şi ajută celulele să fie sănătoase.

Legumele bogate în antioxidanţi

  • Se recomandă legumele care au culoarea frunzelor închisă, cum ar fi spanacul, coriandrul sau varza.
  • Acestea ajută echilibrul hormonal să fie unul adecvat.

Condimentele de vindecare

  • Ajută tinereţea să se menţină.
  • Pielea devine mai strălucitoare.
  • Se încadrează usturoiul, scorțișoara, ghimbirul.
  • Stabilizează starea de spirit şi ajută la echilibrarea hormonilor.

Ce alimente trebuie evitate?

Există şi câteva alimente care trebuie evitate pe cât de mult posibil. În mare parte, sunt acelaşi alimente care sunt interzise şi în curele de slăbire, deoarece fac mai mult rău decât bine.

Zahărul

  • Produce obezitate şi diabet.
  • În rândul femeilor, zahărul poate produce un dezechilibru hormonal foarte mare.
  • Face foarte mult rău pancreasului, sistemului digestiv, dar şi ficatului.
  • Sistemul nervos poate fi compromis cu până la 50% din cauza consumului de zahăr.
  • Mierea face parte din categoria zaharurilor naturale, însă şi aceasta trebuie să fie consumată cu moderaţie.

Alimente care au nivelul de glicerină ridicat

  • Şi acestea perturbă foarte mult dezechilibrul hormonal.
  • Din această categorie fac parte: zahărul din sucul fructelor şi, bineînţeles, pâinea.
  • Din cauza lor, nivelul de insulină creşte şi este schimbat modul în care se metabolizează estrogenul.

Alcoolul

  • Nu doar că declanșează bufeuri, dar cauzează şi deshidratarea corpului şi solicită organele, deoarece acestea vor lucra în plus.
  • Se poate consuma un pahar seara, în locul desertului, dar nu trebuie consumat dacă suferiţi de bufeuri.

Soia

  • Glanda este cea responsabilă de hormonii din organism, iar soia poate perturba glanda.
  • Aceasta poate interact cu tiroida, iar persoanele care consumă soia în cantităţi mari pot da peste cap tiroida…

Cofeina este şi ea pe lista alimentelor interzise.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news