Home Stiri Top 5 ținute de purtat prin casă!

Top 5 ținute de purtat prin casă!

autor Elena Yvette
46 vizualizari

Cine a spus că nu putem purta haine frumoase și când suntem în intimitatea casei noastre? Mulți dintre noi avem obiceiul de a purta haine „bune” sau de a ne „găti” doar dacă ieșim în oraș sau dacă suntem invitați undeva. Dacă lucrăm de acasă sau dacă trebuie să petrecem mai mult timp acasă, atunci ce facem cu toate hainele nou cumpărate, încă cu etichetă, care așteaptă să vadă lumina zilei? Le-am cumpărat degeaba? Ei bine, nu.

Așa cum ne îmbrăcăm frumos pentru mersul la serviciu, tot așa ne putem îmbrăca frumos și dacă avem o conferință video de acasă. Și chiar ne putem simți confortabil. În primul rând, pentru o întâlnire pe Zoom, noua platformă pentru video conferințe, este foarte importantă partea de sus. Putem purta o bluză roșie, albastră sau chiar verde care cu siguranță ne va face remarcați. Culoarea arată foarte bine pe cameră și pe fundal neutru. Dacă știm că nu trebuie să ne ridicăm, atunci o pereche de pantaloni confortabili este perfectă. Dacă știm însă trebuie să facem o prezentare, o fustă simplă, neagră sau chiar pantaloni negri ar fi o alegere potrivită. Dacă dorim însă să fim aranjați din cap până în picioare pentru confortul nostru mental, atunci putem alege o ținută șic, chiar dacă nu plecăm de acasă.

În al doilea rând, dacă suntem invitați la cineva acasă și vrem să ne îmbrăcăm mai bine, dar totuși comod, o rochie simplă, puțin largă, cu model sau fără, ne va face să ne simțim relaxate și în largul nostru. Pentru domni, o pereche de pantaloni simpli și un tricou ar fi o alegere mai mult decât potrivită.

În al treilea rând, chiar dacă nu avem obligații profesionale, tot este important să ne simțim bine în pielea noastră, în hainele cu care stăm prin casă sau grădină. Un set de pantaloni sport și un tricou sau hanorac sunt o alegere evidentă, dar chiar și acestea pot fi moderne, cu diverse modele sau culori. În funcție de activitățile pe care le întreprindem prin casă, ne putem schimba ținuta. De exemplu, dacă facem curățenie, niște haine de bună calitate, de bumbac sau chiar haine sport ne pot ajuta în efortul fizic pe care îl depunem. Dacă jucăm jocuri video pe TV sau jucăm poker online, asta înseamnă că ar trebui să fim cât mai relaxați posibil. Un tricou și o pereche de pantaloni scurți, chiar asortați, ne pot face să ne simțim lejer, confortabil, ca să ne putem concentra pe dezvoltarea strategiei jocului în care suntem angrenați. Dacă doar urmărim un serial înainte de culcare, niște pijamale și un halat de satin pentru doamne ne pot face să ne simțim elegante chiar și în acel moment.

În cazul doamnelor, dacă ne achiziționăm haine noi de stat prin casă, și ar trebui să o facem doar pentru a ne simți bine cu noi însene, de ce să nu ne aranjăm și părul, și chiar machiajul? Pentru conferințele video, un machiaj natural, simplu, ne poate însenina ziua, dar și chipul. Atenție însă la lumină, atunci când suntem pe Zoom! Contează foarte mult unghiul, dar și cum pică lumina pe tenul nostru. Și părul e la fel de important. Un păr frumos, curat și pieptănat, „vorbește” în primul rând despre relația pe care o avem cu noi însene. Părul poate fi chiar și puțin coafat cu peria, cât să se potrivească cu hainele și machiajul. Să avem grijă să nu cădem în cealaltă extremă și să ne coafăm excesiv! Nu ar da foarte bine, nici măcar la o conferință video de muncă, să fim foarte tapate sau ondulate. Nici un machiaj foarte strident nu ar arăta foarte bine, deoarece camerele de la majoritatea laptopurilor nu sunt foarte performante…

După cum putem vedea, chiar dacă nu sunt multe contexte sociale în care să ne întâlnim cu colegii, prietenii sau cei apropiați, asta nu înseamnă să uităm de hainele frumoase, lăsate în șifonier. Le putem combina după bunul plac, chiar dacă petrecem mai mult timp acasă.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies