Un călugăr rus a descoperit o băutură care te poate ajuta să scapi de mai multe boli, printre care se enumeră tusea, răceala și gripa, iar aceasta promite rezultate imediate, chiar peste noapte.
Chiar dacă scepticismul celor care au aflat de această rețetă era foarte mare, nu a durat mult timp până când aceștia și-au schimbat părerea, susținând faptul că, într-adevăr, își face efectul.
De unde provine remediul?
Cele două ingrediente ale acestui sirop sunt mierea și ridichea neagră. Această rețetă este una foarte veche și vine de la popoarele estice, având multe efecte extrem de benefice. Iată câteva dintre efectele pe care le are acest leac străvechi:
- Combate tusea;
- Tratează tusea;
- Combate gripa;
- Tratează gripa.
Ce este ridichea neagră și ce beneficii are?
Ridichea neagră, în termeni științifici, este cunoscută sub denumirea de Rapfanus sativus varietatea niger. Este unul dintre ingredientele naturale care au început să fie folosite încă din cele mai vechi timpuri și au avut un impact foarte mare în ceea ce privește medicina naturistă.
Ridichea neagră conține mai multe substanțe care ajută organismul să lupte împotriva bolilor, iar substanțele sunt enzimele, uleiurile esențiale, glucidele, vitamina B, microelemente, vitamina C, inhibitori de enzime, izotiocianați, dar și flavonoide.
De asemenea, este unul dintre energizanții naturali, ajută la eliminarea toxinelor din organism și ajută, totodată, și la regenerarea ficatului.
Ingredientele necesare și modul de preparare
Pentru prepararea băuturii, ai nevoie de doar două ingrediente simple: o ridiche neagră și două-trei linguri de miere polifloră. Pentru persoanele care suferă și de alte probleme (insomnia, rinită alergică, sinusurile înfundate, sinuzită sau răgușeală, mierea polifloră poate fi înlocuită cu cea de tei, deoarece aceasta ajută la tratarea problemelor prezentate mai sus.
Coaja ridichii nu trebuie îndepărtată, ci leguma trebuie să fie spălată foarte bine, folosind doar apă rece și trebuie ștearsă cu un prosop, până nu va mai rămâne nici măcar o picătură de apă pe aceasta.
Se taie porțiunea unde s-au aflat frunzele și, cu ajutorul unei linguri, se va scoate tot ce se află în interiorul ridichii, lăsând doar un centimetru de jur împrejurul legumei.
Apoi, trebuie adăugată mierea. Aceasta se pune până în momentul în care ajunge la jumătatea ridichii. După aceea, se pune capacul tăiat înapoi, iar ridichea se lasă în acest stadiu peste noapte, pentru ca siropul format din ridiche și din miere să se formeze.
Cum se administrează acest sirop?
După ce acest sirop este gata, se recomandă luarea a câte două linguri de fiecare dată când ne confruntăm cu tuse sau în momentele în care suntem răgușiți.
Gustul sucului de ridiche neagră este unul natural, ceea ce înseamnă că nu are un gust deloc ciudat sau neplăcut, ba, din contră. De asemenea, este făcut 100% din ingrediente naturale și este extrem de ușor de preparat.
Totodată, este foarte important să vă spunem că ridichea poate fi folosită până în momentul în care se înmoaie de tot.
Ce se poate face opțional?
La începutul acestui articol v-am spus că, din toată cantitatea de miez care se află în ridiche, se folosește doar un centimetru. Așadar, cu ridichea rămasă puteți face mult mai multe lucruri. Printre ele se numără salata de ridiche neagră și, de asemenea, posibilitatea de a tăia miezul ridichii în feliuțe, feliuțe peste care puteți adăuga miere sau zahăr, lăsați la macerat toată noaptea, iar a doua zi sunt gata pentru a fi consumate.
Toate acestea au exact aceleași beneficii: ajută la tratarea și la combaterea tusei, a răcelii, a gripei, dar și a răgușelii…
Așadar, aceasta este o rețetă naturistă și care nu poate face rău nimănui și promite rezultate imediate.