HomeStiri Mondene Un destin la rascruce: serialul turcesc cu milioane de telespectatori

Un destin la rascruce: serialul turcesc cu milioane de telespectatori

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 3,1K views
Un destin la rascruce

Un destin la rascruce este un serial turcesc foarte apreciat, care a reusit sa stranga in fata televizoarelor milioane de telespectatori, doar de la noi din tara.  

Un destin la rascruce are o poveste tumultoasa, o poveste in care iubirea incearca sa isi faca loc, iar personajele trec prin nenumarate rasturnari de situatie si momente grele.

Serialul Un destin la rascruce este o drama, dar care, spre fericirea celor care l-au indragit, s-a terminat intr-un mod fericit.

Despre ce este vorba in Un destin la rascruce?

Personajele telenovelei Un destin la rascruce dau viata celor doua parti din Istanbul aflate in antiteza.

Serialul Un destin la rascruce a fost creat dupa romanul faimos cu acelasi nume, Faith Harbiye, creat de Peyami Safa.

Un destin la rascruce prezinta povestea tinerei Neriman, personajul principal, o fata extrem de frumoasa, dar saraca. Neriman si-a pierdut mama de cand era doar un copil, iar acum locuieste impreuna cu matusa si tatal sau, intr-un cartier foarte sarac din Istanbul, numit Faith. Ea este captiva intr-un stil de viata greu, conventional si previzibil. Aceasta a fost crescuta de catre rudele sale intr-un mod sever. Nu avea voie sa iasa din casa fara aprobarea lor. Neriman a fost inzestrata cu un talent foarte mare in ceea ce priveste pictura si desenul, iar cele doua lucruri reprezinta evadarea sa din lumea plictisitoare in care traieste.

Deoarece Neriman a fost crescuta intr-un mediu de viata simplu si modest, isi doreste sa scape de acest trai greu de indurat. I se iveste sansa sa faca acest lucru in momentul in care face cunostinta cu un barbat tanar, ce face parte din alta categorie sociala, pe nume Macit. Neriman mai are inca un pretendent, un tanar bine educat si onorabil care traieste in cartier, pe nume Sinasi. Neriman si Sinasi sunt prieteni vechi, se stiu de cand sunt mici si toata lumea se astepta la o nunta intre cei doi. Insa, relatia lor se deterioreaza, iar cei doi incep sa se instraineze.

Numele serialului, Un destin la rascruce, este dat de multitudinea deciziilor pe care personajele trebuie sa le ia si se refera la fragilitatea destinului personajului principal, frumoasa Neriman.

Actiunea serialului Un destin la rascruce incepe sa se complice in momentul in care personajul principal feminin face cunostinta cu Pelin. Pelin este a doua fiica a unchiului lui Neriman, un barbat bogat si cu o mare  influenta. Pelin si tatal sau duc o viata luxoasa si locuiesc in cartierul Harbiye. Odata ce Macit se intoarce acasa din strainatate, Pelin ii organizeaza o petrecere, deoarece sentimentele pe care i le poarta sunt foarte puternice. Aceasta o invita si pe Neriman la petrecere, desi stie foarte bine ca nu are voie sa iasa seara. Chiar daca stie ca nu poate face acest lucru, decide sa mearga totusi la petrecere, fara sa le spuna alor sai.

Un destin la rascruce aduce in fata telespectatorilor adevarata fata a multor bogatasi din Istanbul.

Desi a fost crescuta intr-un mod de viata conservator, Neriman decide ca o seara de distractie nu ii poate face rau si ca, ba chiar mai mult de atat, ii va prezenta o parte din viata la care tot spera de atata vreme.

Povestea familiei lui Neriman din serialul Un destin la rascruce prezinta, intr-un mod mai mult decat adevarat, trista poveste a familiilor care sunt nevoite sa experimenteze clasa de mijloc a societatii. Copiii, satuli de atatea reguli si dorindu-si un stil de viata mult mai bun, mai linistit si mai liber, decid sa iasa din acest cartier si sa-si intemeieze o viata noua, pe principii noi.

Un destin la rascruce pune in antiteza cele doua parti total diferite ale Turciei: saracia este reprezentata de cartierul Faith, iar luxul, bogatia si opulenta sunt reprezentate de Harbiye. Asadar, cu ajutorul unei simple comparatii, putem spune ca tema principala a serialului Un destin la rascruce este trecerea de la stilul de viata modest, la stilul de viata luxos.

Intreaga actiune a serialului-fenomen Un destin la rascruce incepe in seara in care are loc petrecerea, deoarece acesta este momentul in care schimbarile apar inevitabil. Neriman, fiind extrem de frumoasa, reuseste sa atraga toate privirile.

Macit este coplesit cu totul de frumusetea, simplitatea si inocenta frumoasei Neriman si, in mijlocul petrecerii, decide sa o  ia cu el si sa petreaca impreuna cateva clipe. Intre cei doi ia nastere o atractie inexplicabila.

Un destin la rascuce prezinta incercarile lui Neriman de a-si croi drumul prin viata, de a alege intre simplitatea in care a trait pana acum si noutatea, viata moderna pe care o poate trai alaturi de Macit.

Cel mai important moment al serialului Un destin la rascruce

Cel mai fericit si cel mai important moment din Un destin la rascruce este acela in care Macit ii spune iubitei sale, Neriman, ca data nuntii este stabilita si ca nunta va avea loc. Desi vestea era una pe care Neriman o astepta de foarte mult timp si este un vis care devine realitate; din pacate, aceasta nu se poate bucura asa cum este cazul, deoarece tatal sau se opune acestui moment fericit din viata celor doi indragostiti.

O traditie foarte bine cunoscuta si respectata in Turcia spune ca, pentru ca nunta sa aiba loc si ca relatia celor doi, dupa ce fac pasul cel mare, sa fie una buna, fara incidente, viitorii miri trebuie sa primeasca aprobarea parintilor. Tatal lui Neriman nu vrea sa le ofere binecuvantarea celor doi, iar tanara fata nu se poate bucura de moment asa cum trebuie. Viitorul sot, Macit, incearca sa o linisteasca pe iubita sa, spunandu-i ca va a avea o discutie cu tatal sau si ca va incerca sa il convinga…

Distributia serialului Un destin la rascruce:

 • Neriman – Neslihan Atagul
 • Macit – Kadir Dogulu
 • Sinasi, care este prietenul lui Neriman – Yunus Emre Yildrimer
 • Pelin, care este verisoara lui Neriman – Dilara Oztunc
 • Inci, care este sora lui Macit – Itir Esen
 • Gulter, care este matusa lui Neriman – Ugur Demirpehlivan
 • Faiz, care este tatal lui Neriman – Okday Korunan
 • Cihan- Firat Topkorur
 • Fahriye – Seda Turkmen
 • Kerim – Ozhan Carda
 • Selim – Mehmet Uslu
 • Zehra – Sueda Cil
 • Asli, care este sora lui Sinasi – Gokce Akyildiz
 • Nezahat – Sevinc Sirma
 • Onur – Ozgurcan Cevik
 • Ozlem – Ebru Sam
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed