HomeStiri Mondene Vesti proaste pentru cei care vor un credit imobiliar: „Prima Casa va disparea în urmatorii doi sau trei ani”

Vesti proaste pentru cei care vor un credit imobiliar: „Prima Casa va disparea în urmatorii doi sau trei ani”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 988 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/01/Vesti-proaste-pentru-cei-care-vor-un-credit-imobiliar.jpg

Au trecut mai bine de nouă ani de când s-a dat drumul la vestitul program de finanțare imobiliară „Prima Casă”. A fost o gură de aer proaspăt atât pentru tinerii care nu-și permiteau în alt mod o casă, cât și pentru agențiile imobiliare și, desigur, pentru bănci.

Vesti-proaste-pentru-cei-care-vor-un-credit-imobiliar in Stiri Mondene

Acum, la nici zece ani de la înființarea lui, programul guvernamental „Prima Casă” urmează să dispară în următorii doi-trei ani, iar toate acestea sunt din cauza băncilor.

Băncile au dat startul unor programe de creditare care concurează și „canibalizează” acest program oferit de către stat.

„«Prima Casă» va dispărea în următorii doi sau trei ani, nu așa subit, deși în vară s-a blocat din anumite cauze. Acum mai toate băncile, printre care și noi, au scos produse mult mai competitive din punct de vedere al costurilor față de programul guvernamental”, a declarat, pentru Libertatea, Dana Demetrian, vicepreședinte BCR pe segmentul de Retail și Privat.

Bancherii preconizează că în acest an, dar și în cei care vor urma, statul va aloca din ce în ce mai puțini bani pentru „Prima Casă”, astfel încât la un moment dat acest program va ajunge să nu mai fie viabil…

„Am mai remarcat un trend: se întârzie termenul de finalizare cu o medie de 30%. Adică dacă până acum se făcea creditul în august și se luau banii peste două-trei luni, acum aceste termen a mai crescut cu o lună”, a mai declarat oficialul BCR.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed