Vopsitul parului poate duce la declansarea cancerului mamar. Iata cum il poti preveni!

Share

Orice femeie își dorește să fie mereu frumoasă, aranjată și atentă la cum se simte, cum arată și cum poate să-și mai crească puțin stima și încrederea în sine.

Unele femei nu au mers niciodată într-un salon de înfrumusețare, în timp ce altele nu concep să treacă o lună fără să aibă parte de un răsfăț, o sesiune de alint – ce le poate schimba complet starea de spirit.

Se spune că, atunci când o femeie decide să-și schimbe culoarea părului, sigur urmează o schimbare radicală în viața ei. O schimbare radicală a nuanței părului va dărui femeii strălucirea radiantă de care avea nevoie pentru a merge mai departe.

O înfățișare perfectă îi transmite femeii că este pregătită să înfrunte orice, că e pregătită pentru un nou început, e gata să accepte provocările din noua sa viață.

Dacă unele doamne se vopsesc încă din adolescență, altele nu au pus pic de vopsea în păr, iar restul folosesc confortul propriei locuințe pentru a se vopsi.

Oriunde ar alege să facă această schimbare, oricând ar dori o reîmprospătare a felului în care arată, ori dacă alege să facă acest pas, femeia oricum este într-o continuă schimbare, într-un nesfârșit proces al transformării.

Nimeni nu interzice vopseaua de păr, nici măcar nu este interzisă schimbarea nuanței părului, dar sunt esențiale atenția sporită, tipul de vopsea, calitatea acesteia, dar și tipul firului de păr.

Este și mai importantă prudența, dar și o oarecare limită pentru a nu-ți pune, în mod conștient, sănătatea în pericol. De fiecare dată, la orice vopsire se folosesc fel de fel de produse pentru protejarea firului de păr. Cu toate metodele de prevenire a distrugerii, orice produs s-ar folosi, tot este nevoie ca, din când în când, părul să mai fie lăsat să respire, să se repare, să să regenereze – să nu aibă vopsea.

S-a demonstrat, în urma unui studiu, că doamnele care își vopsesc părul foarte des au mai multe șanse să se îmbolnăvească.

Cât de des poți să te vopsești ca să nu te îmbolnăvești? De câte vopsiri se poate bucura părul unei femei, fără ca aceasta să se expună și să devină victima cancerului mamar?

Conform aceluiași studiu britanic, mai mult de șase vopsiri anual pot dăuna sănătății.

Medicul chirurg de la spitalul „Princess Gare” din Londra, Kefah Mokbel, a precizat că femeile care aleg să-și schimbe culoarea părului au cu 14% mai multe șanse să se îmbolnăvească.

„Cercetările noastre au demonstrat corelația statistică dintre acțiunea coloranților pentru păr și apariția maladiei oncologice a glandei mamare. Eu aș recomanda să fie redusă acțiunea coloranților sintetici asupra părului până la șase ori pe an și examenul medical regulat la specialist”, a mai declarat acesta.

Conform medicului chirurg, cea mai bună și sigură vopsea de păr este cea care are cea mai mică concentrație de aromatice – mai mică de 2% compuși aromatici de tipul PPD, dar și vopseaua care are la bază ingrediente vegetale naturale, precum măceșul.

În urma studiului, cercetătorii finlandezi au ținut să precizeze că este foarte dificil de aflat dacă această maladie este declanșată de vopseaua de păr sau de către alți factori și alte ingrediente din produsele cosmetice.

Femeile care se vopsesc folosesc mai multe produse cosmetice decât cele care nu se vopsesc”, a spus Sanna Heikkinen, membru al Societății de Cancer din Finlanda…

Cancerul mamar se află pe locul doi, după melanom, în topul afecțiunilor oncologice. Cei mai importanți factori care duc la apariția cancerului la sân sunt ereditatea și vârsta.

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news