HomeStiri Mondene Zile libere 2020 | Sărbători legale în 2020

Zile libere 2020 | Sărbători legale în 2020

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/12/Zile-libere-2019.jpg

Zile libere 2020 in România, în ce zile vom avea liber în prima și a doua jumătate a anului 2020. Care sunt zilele libere de peste an, sărbătorile legale.

Zilele libere în 2020 sunt așteptate de toată lumea, deoarece avem nevoie de câte o zi liberă, deoarece vrem să  ne eliberăm de stresul pe care îl acumulăm la locul de muncă.

Zilele libere în 2020 au diferite semnificații, iar românii se bucură de ele așa cum știu ei mai bine.

Zile libere 2020 declarate prin lege pentru români, ce anume se va sărbători în zilele libere și câte vor fi în total.

Zilele libere 2020 sunt aşteptate chiar dacă anul nu a început încă, pentru că fiecăruia dintre noi îi va sta gândul la vacanţă şi la momentele pe care le poate petrece alături de familie, în linişte, relaxându-se.

Este important să ştim când sunt zilele libere în 2020 pentru a ne putea planifica fiecare moment, pentru a avea timp să cumpărăm bilete de avion la reducere şi  a găsi cele mai bune locuri de cazare atunci când ne dorim să face o escapadă şi să scăpăm de gălăgia dintre betoane pe care o auzim zi de zi neîncetat.

Zilele libere 2020 sunt o oportunitate ideală pentru toţi oamenii, un moment prielnic în care ne putem încărca bateriile, în care putem în sfârşit să acordăm puţin timp pasiunii noastre, uitând de grijile zilei de mâine.

Care sunt zilele libere în 2020

Prima zi liberă din anul 2020 este chiar prima zi din an, deoarece mereu este bine să începem treaba cu o pauză. Astfel, 1 ianuarie, Anul Nou, se va sărbători miercuri și va fi o zi liberă în care fiecare îşi va încărca bateriile în urma petrecerii furtunoase care a avut loc la trecerea dintre ani.

Următoarea zi liberă declarată prin lege se va sărbători joi, 2 ianuarie, când toţi românii se vor putea bucura de liniştea familiei şi de momentele petrecute alături de cei dragi, înainte să se întoarcă la muncă.

24 ianuarie este zi liberă sărbătorită în ziua de vineri, reprezentând Ziua Principatelor Române. Acesta este momentul în care a avut loc unirea statelor Moldova şi cu Ţara Românească, primind denumirea de Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti, în momentul în care era domnitor Alexandru Ioan Cuza.

Următoarea zi liberă din an este sărbătorită pe data de 17 aprilie, reprezentând Vinerea mare, cea în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim călare pe un catâr. Este o zi a smereniei, a bunătăţii, în care inima noastră nu trebuie să cunoască altceva în afară de linişte şi înţelegere, fiind o sărbătoare atât de mare.

În rândul zilelor libere 2020 se numără, bineînţeles, ca în fiecare an, prima şi a doua zi de Paște. Astfel, duminică, 19 aprilie este sărbătorit Paştele Ortodox, prilej de sărbătoare şi de bucurie. De asemenea, pe 20 aprilie, luni, va fi cea de-a doua zi a Paştelui Ortodox.

Reprezentând un moment perfect pentru a merge la mare, a ne bucura de nisipul şi de sunetul mării, ziua de 1 Mai, Ziua Muncii, va cădea anul acesta vineri, având, astfel, un weekend prelungit în care putem face o excursie în natură.

Una dintre zilele libere în 2020 este chiar Ziua Muncii. Aceasta se sărbătorește pe data de 1 mai, anul acesta picând într-o zi de vineri. Nu doar în România se sărbătorește Ziua Muncii, ci și în alte țări din lume.

La originea acestei zile libere stă, de fapt, o mișcare ce a luat naștere în Chicago, atunci când sindicaliștii au cerut ca norma unei zile de muncă să fie redusă la 8 ore.

Pe data de 1 mai 1886, membrii ce alcătuiau Federația Sindicatelor din Statele Unite și din Canada și-au cerut drepturile în stradă, vrând ca ziua de muncă să fie redusă la 8 ore. În acel moment, în stradă, au fost aproximativ 90.000 de oameni, dintre care 40.000 erau în grevă.

O altă zi libere în 2020 este ziua de 1 iunie, în care sărbătorim toţi copiii. Ziua Copilului ne aminteşte, astfel, să nu uităm să ne mai jucăm, să prețuim ceea ce avem, să alergăm prin iarbă fără să ne pese, să savurăm fiecare clipă a vieţii, asemenea copiilor, care sunt inocenți şi ştiu să trăiască viaţa aşa cum le este oferită. Ziua Copilului va cădea în anul 2020 la începutul săptămânii, mai exact, luni.

Pe data de 7 iunie, care va cădea duminică, se vor Sărbători Rusaliile, sărbătoare creștină care are loc la 50 de zile după Paște, având loc comemorarea coborârii Sfântului Dus asupra ucenicilor lui Iisus Hristos. De asemenea, data e 8 iunie este zi liberă 2020, reprezentând a doua zi de Rusalii, fiind sărbătorită luni.

Ziua de Rusalii

A doua zi din zilele libere în 2020  este o zi sfântă. Pe data de 7 iunie, duminică, ortodocșii sărbătoresc 50 de zile de la Învierea Domnului Iisus Hristos, această sărbătoare fiind cunoscută și sub denumirea de Cincizecime.

Numele acestei sărbători creștine vine de la Rosalia. Rosalia este o sărbătoare romană  a rozelor, a trandafirilor.

De Rusalii, oamenii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh, iar acest lucru mai este cunoscut și sub denumirea de Duminica Mare.

În „Faptele Apostolilor”, se spune că, în această zi, toți apostolii Domnului erau adunați într-o casă și, dintr-o dată, un vuiet a cuprins casa și mai multe limbi de foc s-au așezat pe fiecare dintre apostoli, aceștia umplându-se de Duhul Sfânt. Apostolii au început să vorbească mai multe limbi, în funcție de ceea ce le dădea Duhul să grăiască.

Apostolul Petru, fiind impresionat de această întâmplare deosebită, a ținut o predică și a botezat 3.000 de persoane.

Așadar, acesta a fost modul prin care a luat naștere primul nucleu al comunității creștine, această zi fiind văzută ca ziua în care s-a întemeiat Biserica.

A doua zi de Rusalii

A doua zi din zilele libere în 2020 este cea de 8 iunie, când sărbătorim a doua zi de Rusalii. În anul 2020, a doua zi de Rusalii pică într-o zi de luni.

Care sunt zilele libere în a doua jumătate a anului 2020

Următoarea zi liberă 2020 este sărbătorită pe data de 15 august, în ziua de sâmbătă, prin sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Această sărbătoare este precedată de două săptămâni de post, fiind celebrată de catolici şi de ortodocși, comemorând „adormirea” Fecioarei Maria.

O altă zi din zilele libere în 2020 va fi pe data de 15 august, atunci când românii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

Această sărbătoare creștină mai este cunoscută și sub numele de Sfânta Maria Mare sau ziua care, anual, desparte zilele călduroase de zilele reci.

Tradiția Bisericii spune că, pe data de 15 august, un înger i-a spus Maicii Domnului că va fi mutată din această viață. După ce aceasta și-a dat duhul, Domnul Iisus Hristos S-a a coborât din ceruri și a primit sufletul mamei Sale, iar trupul acesteia a fost ridicat la ceruri.

Pe lângă această minune, bolnavii s-au vindecat și ei: orbii au putut vedea, surzii au putut auzi, iar ologii și bolnavii s-au vindecat de bolile care îi chinuiau.

În anul 2020, ziua de 15 august va pica sâmbătă.

În luna noiembrie se serbează pe data de 30 ziua Sfântului Andrei, care în anul 2020 va cădea în ziua de luni. Astfel va fi un weekend prelungit, prielnic pentru a-i sărbători pe cei dragi care poartă numele acestui sfânt.

Și ziua de 30 noiembrie face parte din zilele libere în 2020, când sărbătorim unul dintre apostoli.

Sfântul Andrei a avut un frate, pe Sfântul Petru. Cei doi erau fiii lui Iona, un pescar foarte sărac și care locuia în Galileea. Singura lor sursă de venit era pescuitul și au trăit așa, până când l-au văzut pe Ioan Botezătorul în timp ce predica în Iordania, în pustiu, despre venirea lui Messia.

Sfântul Andrei este cunoscut și sub denumirea de „cel dintâi chemat”, deoarece Domnul Iisus Hristos, văzându-l împreună cu fratele său cum se chinuia să prindă pește, le-a spus să lase mrejele jos și să Îl urmeze. Așadar, Sfântul Apostol Andrei a fost primul care L-a urmat pe Messia.

Acesta a fost de față la toate minunile pe care Hristos le-a înfăptuit și a învățat foarte multe din spusele Acestuia. A asistat și la răstignirea pe cruce a lui Messia, fiind și unul dintre cei care L-au văzut înviat  pe Domnul, chiar din prima zi.

Anul acesta, ziua de 30 noiembrie pică luni.

1 Decembrie, este Ziua Naţională a României, care este sărbătorită cum se cuvine prin parade militare, decorarea mormintelor eroilor şi celebrarea veteranilor de război, care şi-au riscat viaţa pentru ca noi să ajungem astăzi aici. Zi liberă 2020, 1 decembrie va cădea marţi.

Antepenultima zi din zilele libere în 2020 este ziua de 1 decembrie, atunci când se sărbătorește Ziua Națională a României.

Ziua Națională a României a fost stabilită cu ajutorul unei legi, legi ce a fost promulgată în anul 1990. Această zi marchează un moment extrem de important din istoria poporului român. Pe data de 1 decembrie, Marea Adunare de la Alba Iulia, în anul 1918, a votat unirea Transilvaniei cu România.

Tot în acea zi, au fost proclamate mai multe principii fundamentale:

  1. Libertatea națională este deplină, iar acest lucru este valabil pentru absolut toate popoarele conlocuitoare
  2. Toate confesiunile de Stat beneficiază de egală îndreptățire și libertate autonomă deplină
  3. A luat naștere un regim democratic transparent, regim ce permitea dreptul la un vot egal, secret, obștesc, direct, valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei
  4. Libertatea presei și libertatea și dreptul la propagandă liberă a tuturor gândurilor oamenilor

Sfârşitul anului 2020 ne va prinde alături de familie, petrecând două zile libere la gura sobei, cu o cană de vin fiert în mână. Este vorba despre prima şi a doua zi de Crăciun, care sunt zile libere oferite în mod legal. Prima zi de Crăciun din anul 2020 va cădea vineri, iar a doua zi de Crăciun va cădea sâmbătă.

Astfel anul 2020 vine în sprijinul nostru, oferindu-ne câteva zile libere pentru a ne putea recăpăta forţele. Vor fi şi câteva weekenduri prelungite în care ne vom putea bucura de numeroase expediții în natură sau de un ritual mai lung de relaxare şi odihnă.

Având un program destul de încărcat şi lucrând toată ziua într-un mediu stresant, cu numeroase sarcini de îndeplinit, este bine ca în zilele libere 2020 să profităm de ocazie şi să alegem alternative de relaxare, prin care putem să ne odihnim creierul şi să ne relaxăm întreg organismul.

Este indicat să vă stabiliți din timp un plan pentru a putea face alegeri cât mai avantajoase şi cât mai ieftine, pentru a ieşi pe plus indiferent de locul în care doriţi să vă petreceți timpul. Vă spunem de pe acum că bilete de avion trec prin perioade promoționale şi, dacă sunteţi destul de atenţi şi rapizi, veţi putea pune mâna pe cele mai bune variante.

Schimbați rutina zilnică ori de câte ori aveţi ocazia, pentru a nu rămâne blocați pe ceea ce faceţi şi a nu claca într-un moment de slăbiciune şi tensiune puternică!

Astfel, zilele libere 2020 sunt în număr de 15, deci iată 15 oportunităţi de relaxare pe care nu trebuie să le ratați! O veste şi mai importantă este aceea că 11 dintre aceste zile libere vor cădea în timpul săptămânii, ceea ce înseamnă mai puţină muncă, mai puţine sarcini şi un nivel de stres ceva mai diminuat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed