Mihai Leu, cariera şi povestea sa de dragoste

Share

Mihai Leu, fost campion mondial la box, a vorbit în cadrul unui interviu acordat unei emisiuni TV, despre cariera sa şi soţia sa, Anna, care îi este alături la bine şi la greu, de 25 de ani.

61384480

„Eu am plecat din ţară în 1987, pe finalul anului, în luna noiembrie, cu Lotul Naţional de Box, am fost la Balcaniada. Am luat decizia să nu mai vin înapoi, fiindcă, fiind şi sportiv şi familia având o situaţie bună, dar nu aveam libertate, tot timpul controlaţi, tot timpul ţinuţi aşa în mână, tot timpul cum voiai unii şi alţii, asta m-a făcut să iau decizia să nu mai vin în ţară”, declarase Mihai în cadrul interviului.

„Pe vremea respectivă nu aveam, adică mergeam în deplasări cu o foaie colectivă, adică paşapoartele le ţinea conducerea delegaţiei. Practic, noi nu aveam acte… Am rămas în Grecia, dar am rămas fără nici un act şi nu era simplu să plec de acolo unde voiam eu. A fost greu, am trecut ascuns într-un tir din Grecia în Italia, după aceea tot cu acel tir, dar nu mai erau controale atât de stricte între Italia şi Franţa şi am ajuns să stau în cabină cu şoferul. A fost o perioadă plină de peripeţii. Bine, acum sunt amintiri frumoase, după atâţia ani, râzi de ce a fost atunci, dar atunci a fost destul de greu”, a mai adăudat acesta.

Tot prin intermediul sportului a cunoscut-o şi pe cea care urma să îi fie soţie:

„Antrenorul meu, cu care am devenit şi campion mondial la profesionişti, m-a rugat să-i arăt fetei lui puţin oraşul (unde boxa în acea vreme). Fata lui avea 15-16 ani atunci. Când am văzut-o, pot să spun că m-am îndrăgostit pe loc! Am şi zis în acea seară că va fi nevasta mea!” 

„Secunda în care am aflat că sunt câştigător, soţia mea care era lângă masa delegatului general şi a văzut cum se scriu rezultatele, nu a aşteptat, bineînţeles să îmi spună arbitrul decizia. S-a urcat pe colţul ringului şi mi-a zis exact aşa, bine, ştiţi că soţia mea este italiancă, mi-a zis «Amore, eşti campion mondial!». Asta practic a fost secunda în care m-am şi eliberat şi am început să plâng, pentru că este un moment emoţionant şi după s-a dat şi decizia. Ţin minte, după ce am ajuns în vestiar, după ce am făcut duş, bine, a venit multă lume, dar după ce am făcut duş i-am rugat pe toţi să mă lase singur, m-am întins pe un scaun, mi-am pus centura pe mine, pentru că pentru aia muncisem atât şi am început să derulez filmul la toată viaţa, de când am început boxul, câte antrenamente au fost!”, a mai declarat fostul campion.

Din păcate, din cauza unei accidentări, o rupere a tendonului, în cadrul unui meci, campionul a fost nevoit să renunţe la cariera sa din box şi să se orienteze spre raliuri:

„Întâmplător, am ajuns să merg la raliuri. Tatăl meu a fost şi el, bine, el a fost pilot de circuit de viteză şi cei care mă cunosc de mic spun că la box am ajuns întâmplător, numai că nu mă gândeam vreodată că voi ajunge pilot de raliuri.”

În 2014, a primit o altă veste dureroasă: suferea de cancer de colon. Însă, după ce a urmat o serie de operaţii şi tratamente, acesta poate spune că s-a vindecat…

 „Mă simt foarte bine, sunt, să zic aşa, recuperat aproape în totalitate. Eu sunt în general oricum o fire optimistă, întotdeauna mă uit înainte, a fost o etapă grea din viaţa mea, dar în această etapă mi-am făcut mulţi prieteni şi am văzut că am mulţi prieteni adevăraţi de care nu ştiam! În afară de soţia mea care a dormit lângă patul meu şi nu a ieşit din spital până nu am ieşit şi eu!”, povestea, în cele din urmă, Mihai.

leu-nevasta

Surse foto: stirileprotv.ro; click.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente