Cancerul va putea fi de acum detectat în doar 10 secunde, prin intermediul acestui aparat!

299

Oamenii de știință americani au vești bune: a fost creat aparatul care detectează în doar zece secunde existența celulelor canceroase!

aparat cancer

După o intervenție chirurgicală există riscul ca în organismul pacientului să rămână totuși celule periculoase, care cauzează recidivarea bolii. De acum, acestea vor putea fi detectate cu ajutorul unei sonde manuale, de mărimea unui stilou, iar procesul nu durează mai mult de zece secunde. Astfel, medicii vor ști în timp real dacă formațiunile canceroase au fost extirpate în totalitate.

Au fost prelevate 253 de eșantioane de țesuturi umane (atât sănătoase, cât și canceroase) din plămâni, tiroidă, ovare și sâni. În baza acestora, oamenii de știință au putut alcătui un profil molecular care permite identificarea prezenței celulelor de tip malign cu o rată de succes de peste 96%…

Așadar, invenția acestei sonde este una de bun augur și, fără îndoială, un real progres în domeniul medical!

loading...
Articolul precedentGandirea pozitiva VS Gandirea negativa
Articolul următorMesajele ascunse din visele tale

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!