Restabilirea celulelor nervoase – solutii

Share

Până nu demult, toți oamenii de știință erau de părere că celulele nervoase nu sunt regenerabile. Studiile noi au descoperit însă că celulele nervoase se pot regenera totuși prin adoptarea unui stil de viață sănătos. O viață activă și stimularea capacității naturale de regenerare a creierului sunt doar două metode simple care duc la regenerarea celulelor nervoase.

Cuprins:

Restabilirea-celulelor-nervoase

Înainte de a vă învăța care sunt soluțiile de regenerare trebuie să cunoașteți câteva lucruri despre creier:

  • Tot ceea ce gândiți și orice activitate pe care o faceți vă reorganizează creierul;
  • Greutatea creierului este de 1-1,5 kg, însă acesta consumă 20% din energia organismului;
  • Fiecare activitate pe care o avem, fiecare lucru studiat, fiecare carte citită și fiecare lucru comunicat produce schimbări majore în structura creierului, astfel că fiecare gând sau acțiune are o influență benefică asupra creierului;
  • Stresul și grijile cu privire la diverse lucruri afectează creierul;
  • Emoțiile, gândurile, acțiunile și obiceiurile noastre alcătuiesc creierul ca pe o sculptură.

Prin urmare, pentru a vă menține creierul sănătos este nevoie de următoarele lucruri:

1.    Exerciții fizice

Exercițiile fizice și orice efort fizic în general, oricât de mic este acesta, fie și o plimbare, îmbogățesc creierul cu oxigen. Oxigenul stimulează producția hormonului numit endorfină, care este responsabil cu buna dispoziție și ne întărește structura nervoasă. Astfel, orice activitate care elimină stresul este benefică creierului. Alegeți ceea ce vă place cel mai mult să faceți și creați-vă un obicei din a face această activitate.

2.    O minte ageră

Pentru a vă asigura de sănătatea creierului vostru trebuie să îl puneți mereu la muncă. Orice activitate care necesită folosirea inteligenței, imaginației, creativității etc. ajută la regenerarea celulelor nervoase. Din acest motiv se recomandă să citiți, socializați, învățați să cântați la instrumente muzicale sau să învățați limbi străine.

3.    Alimentația

Alimentația este printre cele mai importante lucruri de care trebuie să avem grijă, nu numai pentru sănătatea creierului, ci pentru sănătatea întregului organism. O alimentație bogată în calorii și grăsimi are ca efect încetinirea procesului de regenerarea a celulelor nervoase.

Pentru a vă asigura că duceți un stil de viață sănătos este bine să renunțați la mâncărurile grase, bogate în calorii și să aveți o alimentație cât mai diversificată. Chiar se recomandă ceva dulce încă dis-de-dimineață, deoarece creierul are nevoie de energie. De asemenea, alimentele cu un aport mare de Omega-3 sunt extrem de bune pentru sănătatea creierului.

4.    Sexul

Chiar dacă vi se poate părea o glumă, sexul chiar ajută la păstrarea sănătății creierului și asta pentru că acesta elimină stresul și ne încarcă cu energie. De asemenea, în timpul actului sexual organismul nostru secretă serotonină, dopamină și oxitocină, hormoni care joacă un rol important în crearea de celule nervoase noi.

5.    Meditația

Meditația este modalitatea prin care ne canalizăm atenția către lucrurile pozitive, ne eliberăm de stres, ne dezvoltăm capacitățile cognitive precum atenția, memoria și concentrarea și reușim să înțelegem mai bine realitatea. Meditația are ca efect relaxarea sistemului nervos și astfel creează un mediu favorabil pentru regenerarea creierului…

Astfel, folosindu-vă de aceste cinci soluții pentru regenerare puteți foarte simplu și într-o manieră plăcută să aveți grijă de sănătatea creierului vostru.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news