Ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac

Share

Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac este o rețetă de băutură fără alcool, specifică toamnei, de care se poate bucura întreaga familie.
Ciocolata calda alba cu aroma de dovleac

Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac reprezintă o combinație excelentă, ce are în compoziție și alte mirodenii savuroase, precum  nucșoară, ghimbir, scorțișoară. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac:

  • 4 – 5 căni de lapte integral
  • 350 g de ciocolată albă marunțită
  • 1 cană piure de dovleac
  • 4 linguri de cacao pudră
  • 1 lingură de scorțișoară
  • ¾ lingură esență de vanilie
  • ½ lingură de nucșoară
  • ¼ lingură de cardamom pudră
  • 1/8 lingură de ghimbir pudră
  • 1/8 lingură ienibahar
  • opțional: frișcă, nucșoară

Mod de preparare pentru ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac:

  • Într-o oală, combinați două căni de lapte cu ciocolata albă și cacao pudră.
  • Fierbeți la temperatură medie, amestecând când și când, până se topește ciocolata și omogenizează.
  • Turnați apoi piureul de dovleac, scorțișoara, nucșoara, cardamomul, ienibaharul și ghimbirul.
  • Adăugați restul de lapte, câte o cană pe rând, până obțineți consistența dorită, apoi turnați în pahare…
  • Opțional, puteți adăuga deasupra frișcă și nucșoară.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente