Tratament naturist împotriva acneei

Share

Un tratament naturist împotriva acneei se poate dovedi eficient dacă se urmează corespunzător. Deși este considerată coșmarul adolescenților, acneea nu este o problemă care să le fle rezervată în mod absolut: milioane de adulți suferă din cauza acestor pustule inestetice; este practic cea mai des întâlnită afecțiune a pielii. În cele ce urmează, vă oferim informații pe larg despre acest subiect.

Tratament naturist împotriva acneei

Orice tratament naturist împotriva acneei trebuie ales în funcție de tipul tenului pe care îl aveți, respectând, desigur, și normele de igienă. Deoarece acneea generează mai degrabă neplăceri de ordin estetic fără a pune viaţa în pericol, metodele terapeutice naturale constituie calea de abordare cea mai nimerită (doar în cazurile foarte severe utilizarea antibioticelor poate fi considerată oportună).

DESPRE ACNEE

SIMPTOME: Apariţia pe piele a aşa-numitelor coşuri pline cu puroi. Erupţiile se semnalează în special pe faţă, dar se pot ivi şi în alte regiuni ale corpului: spate, piept, umeri.

CUM SE PRODUCE: Când glandele sebacee (producătoare de sebum — substanţa uleioasă care protejează pielea) de la baza firelor de păr se astupă cu celule moarte şi grăsimi, bacteriile se înmulţesc în acest mediu favorabil, cauzând inflamaţii. De regulă, episoadele de acnee survin în adolescenţă (acneea juvenilă), când producţia de hormoni sexuali masculini creşte, stimulând glandele sebacee să producă sebum. Alţi factori care pot agrava problema siunt fluctuaţiile hormonale, în special la femei (în imediata apropiere a menstruaţiei sau la cele aflate la menopauză), stresul, alergiile alimentare sau dieta prea bogată în grăsimi.

PRVEVENIRE: Reduceţi consumul de grăsimi şi dulciuri. Păstraţi cu rigurozitate igiena pielii pentru a scădea frecvenţa şi severitatea erupţiilor. Evitaţi produsele cosmetice uleioase, care pot favoriza înfundarea porilor.

ALTERNATIVE NATURALE

•    Începeți cu un tratament naturist împotriva acneei, care constă în produse pe bază de plante. Curătaţi pielea de două ori pe zi cu un săpun sau gel de duş conţinând gălbenele (Calendula officinalls), levănțică (Lavandula officinalls) sau o altă plantă cu acțiune antimicrobiană.

Aplicați o picătură din ulei de arbore de ceai australian (Melaleuca altemifolia)— cu puternice proprietăţi antimicrobiene, de două ori pe zi, pe porțiunile de piele afectată.

•    Noaptea, puteţi face următorul tratament împotriva acneei, pentru a usca şi vindeca porțiunile afectate: utilizaţi o cataplasmă cu argilă albă sau verde (ambele se găsesc la magazinele care comercializează produse naturiste). Combinați o linguriță de praf cu apă suficientă ca să obtineți o pastă de consistența celei de dinți. Amestecaţi în ea trei picături de ulei de arbore de ceai şi aplicați remediul pe porţiunile de piele afectată. Dimineața, clătiți cu apă călduţă.

Faceţi de două ori pe săptămână un tratament naturist împotriva acneei, pe bază de aburi de infuzie pentru a desfunda porii. Încălziti într-un vas 2,5 l apă. Când a dat în clocot, turnați o lingură de cimbru (Thymus vulgaris) uscat, cu proprietăți antibacteriene şi o lingură de levănţică uscată, plantă ce are în plus şi proprietăți antiinflamatorii. Stingeți focul, apoi acoperiți-vă capul cu un prosop care să acopere şi vasul şi stați zece minute cu faţa în aburii degajați de ceai, având însă grijă să nu vă frigeți…

Luați suplimente de zinc — între 30 şi 45 mg pe zi pentru a favoriza regenerarea ţesuturilor pielii.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente