Care e secretul regenerării părului? – tratamente naturiste

187

Există vreun secret pentru regenerarea părului? Nu există nici o formula magică sau produs de îngijire ambiguu. Fiţi blânde cu părul dumneavoastră şi îngrijiţi-l de la interior la exterior. Unele persoane vor arăta o regenerare mai rapidă datorită genelor, dar dumneavoastră aveţi câteva trucuri pe care le puteţi folosi, chiar dacă ştiţi sau nu.

Care e secretul regenerării părului

Îngrijirea delicată

Dacă doriţi un păr mai lung şi gros, faceţi tot posibilul pentru a preveni deteriorarea, ruperea şi pierderea părului. Obiceiurile zilnice, ca folosirea uscătorului, supra-pieptănarea şi cozile strânse sunt contraproductive.

Lăsaţi părul să se usuce natural. Evitaţi prea multă căldură de la ustensilele de stilizat. Încercaţi coafuri libere, şi nu folosiţi accesorii care strâng sau trag părul. Pentru regenerare nu mai vopsiţi sau îndreptaţi părul pentru o perioadă. În locul tratamentelor care pot deteriora părul, mergeţi la stilist pentru o tunsoare la vârfuri şi cereţi sfaturi despre produse nutritive pentru păr şi scalp.

Îngrijire la domiciliu

Masaţi scalpul cel puţin o data pe săptămână cu ulei bogat în vitamina E, pentru a încuraja circulaţia. Încălziţi o linguriţă de ulei de măsline sau de nucă de cocos. Masaţi uşor pe scalp cu vârfurile degetelor. Clătiţi şi spălaţi cu şampon ca de obicei. Durează doar un minut pentru a mări sănătatea părului şi a scalpului.

Dietă nutritivă

Pentru a promova regenerarea şi un păr superb, trebuie să consumaţi alimente sănătoase. Nu vă zgârciţi la proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale, utile părului dumneavoastră.  Din dietă nu trebuie să lipsească ouă, peşte, iaurt, alune, fructe şi legume proaspete.

Mască de gălbenuş de ou şi ulei de măsline

Gălbenuşul de ou redă strălucirea părului, iar beneficiile sale sunt potenţate cu ajutorul uleiului de măsline. Se formează o mască din 2 gălbenuşuri de ou, 2 linguri ulei de măsline şi o cană cu apă. Masca se înlătură dupa 15, maximum 20 de minute doar cu apă.

Rădăcina de brusture

Rădăcina de brusture are calciu, potasiu, vitamine, fier şi alţi nutrienţi esenţiali pentru păr. Uleiul din această rădăcină hrăneşte părul, reduce problemele pe care acesta le are şi îl face sănătos. Se formează o soluţie din acest ulei, din ulei de rozmarin, de busuioc, levănţică plus o lingură de aloe vera. Se aplică pe păr, masând scalpul. După doua ore, părul se şamponează în mod obişnuit.

Masca de păr cu banane

Bananele conţin mult potasiu, vitamina A, vitamina C şi vitamina E. Se amestecă doua banane coapte cu doua sau trei linguri ulei de migdale. Masca obţinută se aplică pe păr pentru 20, maximum 30 de minute. Acest tratament se repetă timp de o lună, o dată pe săptămână.

Infuzie de urzică

Se obţine o infuzie din frunze şi rădăcini uscate de urzică. După spălare, trebuie să îţi clăteşti părul cu această soluţie. Va reduce căderea părului, va tonifia pielea capului, va îmbunătăţi circulaţia sângelui în scalp şi va înlătura seboreea.

Infuzie de rozmarin

Rozmarinul cu apa formează o infuzie pe care o laşi pe păr pentru 30 de minute. Rădăcina părului e întărită, iar părul e stimulat să crească.

Infuzie de salvie

Din frunzele uscate de salvie şi apă se obţine o infuzie care se aplică la rădăcina părului. Salvia întăreşte rădăcina părului şi previne căderea sa…