Horoscop YVE

Horoscop precis si detaliat, pentru fiecare semn zodiacal in parte. Horoscop bani, dragoste si horoscop sanatate. Cele mai bune sfaturi din punct de vedere astrologic pentru toate zodiile, relatate cu acuratete in acest horoscop. Aflati ce evenimente va asteapta conform acestui zodiac axat pe cariera, sanatate si relatii. Consultati prezicerile astrologilor specialisti care au alcatuit horoscopul.

Horoscop 19 Decembrie 2018

Horoscop 19 Decembrie 2018: astăzi Leii sunt în centrul atenției

Horoscop 19 Decembrie 2018: Eforturile sunt întotdeauna răsplătite, Leii sunt în centrul atenției, nativii Scorpion au ocazia de a-și spori veniturile, potrivit horoscop 19 Decembrie 2018.Berbecii se preocupă de sănătate, Balanțele încearcă să socializeze...
Cât de des plângi în funcție de zodie

Cât de des plângi în funcție de zodie

Fiecare semn zodiacal este caracterizat de o anumită doză de sensibilitate, motiv pentru care unii oameni plâng mai mult, iar alții, mai puțin. Influența semnelor astrale poate fi observată atunci când analizăm cu atenție...
2019 va fi un an norocos pentru tine

2019 va fi un an norocos pentru tine

2019 se anunță plin de surprize, fiind unul dintre cei mai imprevizibili ani, din punct de vedere al evoluției semnelor astrale. Se pare că fiecare zodie va trece printr-o serie de evenimente care îi...
Horoscop Pesti Azi

Horoscop Pesti Azi ♓ – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Pesti. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Pesti astazi.

Horoscop Varsator Azi – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Varsator. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Varsator astazi.

Horoscop Capricorn Azi ♑ – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Capricorn. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Capricorn astazi.
Horoscop Sagetator Azi

Horoscop Sagetator Azi ♐ – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Sagetator. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Sagetator astazi.
Horoscop Scorpion Azi

Horoscop Scorpion Azi ♏ – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Scorpion. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Scorpion astazi.
Horoscop Balanta Azi

Horoscop Balanta Azi – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Balanta. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Balanta astazi.
Horoscop Fecioara Azi

Horoscop Fecioara Azi ♍ – 18 Decembrie 2018

Horoscopul zilnic pentru zodia Fecioara. Afla cum va fi horoscopul pentru dragoste, bani si cariera pentru Fecioara astazi.

Cum se calculează horoscopul


Horoscopul reprezintă o grafică numită și astrogramă, hartă astrală sau diagramă astrologică ce redă poziția corpurilor cerești, așa cum sunt poziționate la anumite momente, precum și a evenimentelor astrale care au loc la un timp determinat. Astrologul interpretează toate aceste lucruri în general în funcție de astrologia Semnelor Solare, adică a poziției Soarelui într-o anumită zodie din cele 12 existente, fapt care marchează cel mai adesea nașterea unei persoane. Horoscopul nativ ne relevă o mulțime de informații cu privire la personalitatea și potențialul nativului pentru care se realizează.


Pentru a afla cum se calculează horoscopul nativ, mai întâi trebuie să cunoaștem cu exactitate anumite elemente importante care se referă la informațiile legate de nașterea unei persoane. Există numeroase programe pe internet cu ajutorul cărora se poate calcula automat horoscopul introducând datele, dar există și o metodă clasică prin care astrograma se realizează manual, pe hârtie, de către un astrolog sau cineva care este inițiat în astrologie. Există diverse sisteme de calcul al horoscopului. Cei mai mulți astrologi optează pentru cel geocentric, adică în care pământul este în centrul astrogramei, în timp ce alții îl utilizează pe cel heliocentric, unde soarele este reprezentat în mijloc.Cum se calculează horoscopul folosind metoda clasică


Primul pas este informarea asupra datelor precise. Fie că horoscopul care urmează a fi creat este pentru propria persoană sau altcineva, este necesar sa se cunoască data nașterii (zi, lună, an), ora exactă a nașterii și orașul (poate exista și o diferență de până la cel mult 30 de kilometri); în cazul în care este vorba despre o localitate, atunci se ia în calcul orașul cel mai apropiat de ea. Dacă ora nașterii nu este cunoscută cu precizie, ci doar estimativ, atunci astrologul folosește o metodă numită „rectificarea timpului nașterii”, cu ajutorul căreia se fac niște calcule care au legatură cu anumite evenimente sau date legate de viața nativului respectiv. Astrologul are la îndemână și o foaie mare de hârtie, creioane, carioci sau pixuri colorate și, opțional, un compas, pentru a putea desena diagrama. În funcție de datele puse la dispoziție, se va realiza harta astrală, iar simbolurile sau semnele utilizate pot varia.
Astrologul are la dispoziție și niște tabele în care sunt redate efemeridele.


Diagrama este ceva unic, personalizat, se schimbă în fiecare moment deoarece și planetele se află într-o mișcare continuă, așa se explică de ce două persoane născute în aceeași zi pot fi diferite. Din același motiv, chiar și horoscoapele native ale gemenilor diferă puțin, chiar dacă între ei este o diferență de doar câteva minute. Timpul nativ local va fi convertit în timpul Greenwich sau universal, pentru a se putea calcula cu acuratețe Ascendentul sau Medium Coeli („Mijlocul Cerului”). Trebuie să se cunoască și diferența dintre longitudinea Greenwich și cea a locului nașterii, pentru a stabili poziția astrelor în timpul nașterii persoanei pentru care se calculează horoscopul.


Pe harta astrală apar și cele 12 semne zodiacale (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești), iar sectoarele lor poarta denumirea de case astrologice. În funcție de unghiurile principale dintre corpurile cerești (conjuncția: 0°, opoziția: 180°, cuadratul: 90°, trigonul: 120°, sextilul: 60°, semicuadratul: 45°, seschicuadratul: 135°, quincunxul: 150°), tranziturile și alte aspecte specifice, astrologul stabilește ce legături există între ele, cum îl descriu și cum îl influențează acestea pe nativ în ceea ce privește personalitatea lui. În evaluarea și interpretarea sa, astrologul ține cont și de elementul care corespunde zodiei nativului (Foc, Aer, Apă sau Pământ), precum și dacă zodia este una Cardinală, Fixă sau Mutabilă.

Cele mai noi stiri