HomeFRUMUSETECoafuri Uleiul de rozmarin: câteva beneficii pentru sănătate

Uleiul de rozmarin: câteva beneficii pentru sănătate

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Uleiul-de-rozmarin.jpg

Dintre toate uleiurile esenţiale, uleiul de rozmarin este considerat unul dintre cele mai populare, datorită multitudinii de utilizări. În afară faptului că aduce multe beneficii sănătății, uleiul de rozmarin a fost folosit şi pentru stimularea creşterii părului, drept calmant, dar şi în multe alte remedii naturale şi aromaterapeutice.

Uleiul de rozmarin

Nu este ieşit din comun să găsiţi rozmarinul în multe dintre remediile homeopatice. Mai jos sunt enumerate trei beneficii pentru sănătate pentru cei care sunt interesaţi să folosească acest ulei esenţial.

Uleiul de rozmarin pentru creşterea şi îngrijirea părului

Când aţi fost să cumpăraţi şampon sau balsam, aţi observat probabil acest ulei esenţial, sau ceai de extract de rozmarin, ca ingrendient principal al acestor produse.

Unii cred că folosirea zilnică a uleiului de rozmarin nu numai că ajută la creşterea părului, dar şi că ajută la întărirea acestuia. Alţii care sunt de părere că remediile homeopatice cu rozmarin estompează albirea prematură a părului, dar acest lucru nu a putut fi dovedit.

Mirosul din cavitatea bucală

Pentru cei care nu se înţeleg cu apa de gură, rozmarinul este cea mai bună alternativă. Acest remediu homeopatic elimină respiraţia urât mirositoare. Mai sunt şi alte ierburi care oferă acest beneficiu, de exemplu coriandru, tarhon, eucalipt sau nucşoară.

Probleme ale pielii

Deşi acest produs este mai popular în îngrijirea părului decât a pielii, rozmarinul chiar ajută în probleme ale pielii, precum piele uscată, scalp uscat, şi este benefic pentru tonifierea pielii. Studiile au demonstrat că uleiul joacă un rol important în lupta împotriva anumitor tipuri de acnee…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed