HomeRETETERetete dulciuri Retete de tort

Retete de tort

Retete de tort diplomat sau tort de ciocolata. Prepara pentru zilele de nastere ale persoanelor dragi retete de tort cu fructe si frisca.

Atunci cand vine vorba de aniversari, onomastici sau diferite sarbatori nimic nu este mai indicat, mai potrivit si mai delicios decat un desert cremos. Acesta este motivul pentru care trebuie sa stiti ca exista o multime de retete de tort pe care le puteti incerca la diferite ocazii. Acest gen de desert, desi pare ceva complicat de realizat, poate fi impresionant atat prin gust, cat si prin aspect. Torturile pot fi facute foarte simplu, folosind un blat si o crema sau pot fi preparate mai complexe, care necesita un timp generos pentru a fi realizate.

Avand in vedere ca desertul despre care vorbim este unul care necesita asamblare, cele mai multe retete de tort implica folosirea unui blat si a unei creme. Torturile pot fi facute dintr-o multime de ingrediente, astfel incat sa obtineti aromele si formele dorite. Blatul poate fi cu aroma de vanilie, de cacao sau poate contine spume si piureuri din fructe. De asemenea, in compozitia acestuia pot fi adaugate numeroase ingrediente, astfel incat sa obtineti culoarea si textura dorite.

Odata ce ati pregatit blatul, puteti trece la creme. Multe dintre delicioasele retete de tort implica folosirea unor creme diferite pentru fiecare suprafata a blatului, dar pentru a realiza un desert simplu si rapid puteti opta pentru folosirea unei singure creme. Pentru a umple si asambla tortul puteti folosi creme de vanilie, de ciocolata, creme pe baza de iaurt si fructe sau nuci si tot felul de alte arome. Fie ca alegeti sa le luati din comert, fie ca le pregatiti in casa din ingrediente naturale, conform numeroaselor retete de tort, cremele trebuie sa aiba o textura densa, omogena si sa fie usor tartinabile, astfel incat sa se uniformizeze pe blatul de tort.

Pentru a pregati retete de tort perfecte trebuie sa stiti ca blatul se coace in prealabil si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se taie si se asambleaza cu crema si decorul. Pentru a se aseza mai bine pe blat si pentru a fi cat mai omogene, cremele trebuie tinute la rece inainte de asamblare.

Desi exista o multime de retete de tort, este foarte important sa alegeti una care sa se potriveasca cu ocazia pentru care pregatiti desertul. Spre exemplu, unele dintre cele mai simple retete de tort pot fi nepotrivite pentru aniversari sau evenimente mari (nunti, botezuri etc). Asadar, atunci cand vreti sa incercati una dintre delicioasele retete de tort, asigurati-va ca faceti alegerea corecta, ca aveti ingredientele potrivite si ca va ajutati de creativitate pentru realizarea unui decor spectaculos.